Ma ne bih rado javno, pogotovo ne u ovo vrijeme kad se svi bore za preživljavanje. Naravno da nije bilo sve bajno (neki timovi/kooperanti su odradili korektan posao a neke bih preporučio svima), ali zadovoljan sam. Koliko sam vidio, od nedavno i novi standardi i kvaliteta pa je sad i tavanski prostor ful iskoristiv što u našem slučaju nije moguće, a prošlo je tek nekoliko mjeseci od kad smo krenuli u realizaciju. Ali tako je zapravo sa svim stvarima - kupio si staro.
Stvar je u tome, bez obzira da li ideš na ključ u ruke ili neku drugu varijantu, to je tvoja kuća, prva i zadnja i tvoji teško zarađeni novci. Većini njih koji izvode radove to je 10-ta kuća ove godine i odradit će korektno, neće se zamarati svakim detaljem (koji je tebi možda važan) a neki će se dodatno potruditi.
Banke su posebna priča. Pregovoranje s njima neka 2 mjeseca. Doslovno ti vele pokaži mi što to ti drugi nude pa ćemo vidjeti što možemo). Na kraju uzeo kredit/APN kod banke koja mi nije matična jer sam dobio povoljnije uvjete. Kolaterali naravno moraju biti (neki će tražiti zamjensku nekretninu/kuću a neki će ti uzeti temelje i zemljište kao kolateral ako je to cca 50% iznosa kredita, kod nekih možeš fiksnu, kod nekih samo fiksnu i promjenjivu...). Po njihovim brošurama, za APN ti trebaju 3,4 stvari... Kad kreneš u realizaciju to je opet nešto drugo, mislim da jedino što nemaju je moj DNK...
Citiraj:
Autor domy_os
Ništa Osijek, u Zagorju bih gradio. I ništa APN, imam već hrpu nekretnina na sebi tako da to otpada i ne zanima me. Samo ti piši ovdje da i drugi znaju.
|