View Single Post
Staro 02.05.2020., 10:05   #54
S3arch1ng
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Evo nešto svježeg iskustva, živim u montažnoj kući (doduše ne od Modulusa) ni punih mjesec dana. Standardno su ti vanjski zidovi montažnih preko 30-ak cm a neki izvođači ti nude i deblje... Zid je drveni okvir, unutra u sendviču između fermacel ploča je 15 cm vune, iznutra je još na fermacell ploči knauf ploča, a izvana je stiropor (mi stavili grafitni - sivi od 10 cm) - možeš staviti različitih debljina, neki i izvana stavljaju vunu. Unutarnji zidovi su cca 14 cm (isto fermacel knauf i vuna).

Fermacell ploče su stvarno čvrste - meni se nekoliko puta slomio metalni puž vijak na njima jer nisam prvo bušio borerom tako da nisam siguran kako bi se provele u duelu s glodavcima. Iskreno, mislim da oko glodavaca ne moraš toliko brinuti jer oni ako baš žele (i imaju povoda u obliku hrane koju ostavljaš), naći će put - dovoljno je da otvoriš prozor, vrata, ili preko krova pa preko mrežice između i sl.

Stolarija je PVC, troslojna stakla no ne mogu naravno odgovoriti na ovo pitanje oko "raštimavanja" jer je prekratko vrijeme - za sad nema "propuha" :-).

Što se tiče izolacije - naša se sporije zagrijava jer je podno grijanje po cijeloj kući + vinil, dakle bez radijatora, ali se i sporije hladi... A drugo, imam osjećaj, i to ne samo ja, da je unutra ugodnije/toplije nego kod kasičnih zidanih kuća, pri recimo temperaturi od cca. 20-ak stupnjeva. Za naše podneblje vele da je bolja izolacija od ovih 15 vuna + 10 stiropor jednostavno nepotrebna.

Rado ću odgovoriti ako imaš još nekakvih pitanja.

Citiraj:
Autor bambalic Pregled postova
Bok svima. Vidim da ova tema nije aktuelna ali se nadam da će neko uspeti da vidi ovaj post i pomogne. Naime, planiram kupiti montažnu kuću pa sam malo skeptičan. Odličio sam se za firmu Modulus iz Srbijepa me zanima da li je neko već kupio kuću od njih. Rekli su mi da su već gradili u Hrvatskoj ali u blizini Siska nisu. Potrebno mi je samo par informacija od onih koji već žive u montažnoj kući. Najviše sam zabrinut za stolariju, da li se nakon određenog vremena prozori i vrata "raštimaju" i ne dihtuju tako dobro kao u početku. Takođe, zanima me, ukoliko je neko u mogućnosti da odgovori, koliko je zadovoljan sa izolacijom, jer sam tu malo skeptilan.
Hvala velika
S3arch1ng je offline   Reply With Quote