View Single Post
Staro 01.05.2020., 19:18   #51
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor bambalic Pregled postova
Bok svima. Vidim da ova tema nije aktuelna ali se nadam da će neko uspeti da vidi ovaj post i pomogne. Naime, planiram kupiti montažnu kuću pa sam malo skeptičan. Odličio sam se za firmu Modulus iz Srbijepa me zanima da li je neko već kupio kuću od njih. Rekli su mi da su već gradili u Hrvatskoj ali u blizini Siska nisu. Potrebno mi je samo par informacija od onih koji već žive u montažnoj kući. Najviše sam zabrinut za stolariju, da li se nakon određenog vremena prozori i vrata "raštimaju" i ne dihtuju tako dobro kao u početku. Takođe, zanima me, ukoliko je neko u mogućnosti da odgovori, koliko je zadovoljan sa izolacijom, jer sam tu malo skeptilan.
Hvala velika
Evo, da ti dam svoja dva centa, mi smo kupili negdje 2010. Marles vikendicu, slična je Aida modelu, ali je otvorenija. To je model iz početka devedesetih, s original Marles drvenom stolarijom, većinom je bila prazna dok ju mi nismo kupili. Prizemlje je cijela jedna polovica dnevni boravak, a druga je kuhinja, hodnik, predulaz i kupaona, s time da je cijeli kat isto otvoren jer ga nismo dovršili još. Unutra je peć na drva od 7kW i štediša od 2kW na dimnjaku koja tih nekih 45-50 kvadrata zimi taj čas ugrije za kratke rukave, a kad se otvore vrata onda se i ostatak kuće za nekoliko sati loženja ugrije na neku temperaturu, nije sad da je pretoplo, ali jednostavno toplina teško ide kroz vrata prema ostatku kuće, da je bolji protok topline onda bi se i ovime ostatak kuće dobro ugrijao.

E sad, to je stariji model, tako da je izolacija tad bila minimalna, i predviđeno je samo za 4cm stiropora, vjerujem da su današnje dosta bolje po pitanju toga, mi smo stavili tih 4cm crni grafitni da dobijemo nešto bolju izolaciju od običnog. Na originalnoj drvenoj Marles stolariji smo zamijenili samo gume i dobro i dalje dihta.

Potkrovlje je izolirano vunom, ali su ju načeli i miševi i vjeverice tako da više nije optimalno, dok je krov od betonskih crijepova. To kad će se jednom mijenjati mislim zamijeniti sendvič krovnim panelima kako bi dobio maksimalnu izolaciju.
Exomaniac je offline   Reply With Quote