Citiraj:
Autor zvonac
Slažem se, kronično fali manjih mobitela, 5.8"-6.1" bi bilo idealno, ovo danas pumpanje što većeg zaslona je koma, gabaritima polako prelazimo u sferu phableta..
Uzmeš mob od 6.6" i onda moraš oklop uzet koji još dodatno otežava korištenje, a teško je i bez oklopa.
|
Da užas. Ali dobro je vidjeti da još uvijek nikne poneki manji mob. Ja koristim samo najlakšu i najtanju masku koju nađem, više zbog skilizavosti mobitela nego zaštite. Dobro ih čuvam. Staklo i ostalo nisam nikada stavljao na ekran
Citiraj:
Autor DiRT
Ja bi taj A40 kupio tek tolko da ga imam kao drugi mob zato kaje slicne dimenzije ko S10e, al mob ne nudi nis pametno osim dimenzija, izgleda i dobrog ekrana. Cudim se zasto kasne sa izlaskom A41 koji bi trebao biti bolji, al sigurno puno skuplji neg A40. I nemres gledat S10e i A40 il kupis jedan rang il drugi il oba pa ti jednog nije previse zao jer znas da imas kompaktne mobove.
|
A41 će po najavama biti veći i teži od a40, te imati mtk čipset. A sudeći po A51 izgleda da su kamere u najboljem slučaju prosječne, što je i očekivano.
Ma zasad mi je u prednosti s10e svakako. A40 ću uzeti ako odlučim da mi kamera nije toliko bitna. Ako sada ne kupim flagship vjerovatno nikada u životu neću. Što se tiče sekundarnog mobitela, takvih imam, veći su i služe mi za surfanje na poslu, a glavni mobitel mi je za nošenje svukuda i uvijek, pa želim da bude manji.
Citiraj:
Autor Dottore
Kad dobiješ Android 10 koji dolazi po defaultu night mode i bilo koji browser automatski pretvara u crnoj boji. Uostalom, Kiwi broser nije baš u trendu ažuriranja (iz 2019) i sa sobom povlači hrpu bugova do danas.
Preporučio bi browser Bromite https://www.bromite.org/
|
Ako bilo koji browser pretvara stranice u crnu boju to je odlična opcija. Inače zadovoljan sam sa operom na mobitelu, jer ima text reflow teksta. U prijevodu, ja raširim stranicu sa dva prsta, a on posloži povećani tekst u jedan stupac da skrolam samo dole, ne trebam lijevo desno.