View Single Post
Staro 30.04.2020., 18:24   #172
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Netflix tema s torrent filmovima, a svasta

Nije svašta jer kako provjeriti film koji je u Dolby Vision tehnologiji i sa Thru HD Dolby Atmos zvukom dali to radi kako treba sa Shieldom kao media plajerom, OLED TV za Dolby Vision i AVR za Dolby Atmos Thrue HD zvukom.

TV OLED pleja Dolby Vision, ali ne i 7.1 Thru HD zvuk, a većina 99,99% media plajera ne pleja Dolby Vision filmove, a manji broj 7.1 Thrue HD Dolby Atmos zvuk i naravno sve to mora u AVR radi zvuka i u TV radi Dolby Vision slike koja je 12 bitna, tako da ima veze jer takvih filmova ima na Netflixu a jedini način provjere da li se to ispravno reproducira sa nekog media plajera je ovaj BD film sa torrenta, jer ako ovo radi onda radi i sve ostalo. Nisam do sada imao 1 media plajer kao niti 1 4K HDR TV ili OLED TV a niti kućnio kino sa 7.1 zvukom i tome adekvatnim AVR, tako da znam o čemu pričam.

Do sada je postojao samo jedan media plajer koji je podržavao Dolby Vision i preko njega je bilo moguće imati i Thrue HD 7.1 zvuk no nije ga baš bilo na tržištu i na njemu je trebalo raditi upgrejd softwera da bi to radilo kako treba, zato sam zamolio da li može provjeriti za ovaj film u specifičnom formatu dali sve radi kako treba i da li se na OLED TV pali oznaka za Dolby Vision i kako se ponaša AVR u odnosu na zvuk koji je uključen u taj torrent film. Jer znam da se radi o pravom Dolby Vision filmu sa Dolby Atmos Thrue HD zvukom. Dakle sadržaj je neupitan, samo me zanima realizacija svega toga preko Shielda.

I ako to sve radi kako treba, onda je to riješenje za Netflix i ono što me zanima, kao i sve ostalo što se tiče ovog formata slike i zvuka.

Doma imam skuplji media plajer od Shielda ali ima problema sa ovim skrivenim streamom za Dolby Vision, jednostavno ga ne vidi.

Drugi media plajer ne prepoznaje pod Android OS 7.1 Thrue HD format, ali kada ga dignem pod linuxom, bez problema prepoznaje i pleja 7.1 Thrue HD zvuk.

Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 30.04.2020. u 18:36.
sakomako je offline   Reply With Quote