Ono prije ak mislis na mentoklar iz devedestih je old school

I to si duvao dok je voda bila vruca (zbog isparavanja).
Sada je situacija drugacija i svi inhalatori se koriste ili sa fizioloskom ili kod tezih upala sa hipertonicnim otopinama sa soli, nikakve druge kapi ne dolaze u obzir. Za to postoje difuzori koji su sasvim drugacija prica ali isto odlicna.
Postoje dvije vrste inhalatora: kompresijski i ultrazvucni.
Kompresijski je glasniji i to mu je najveca mana ali zato za razliku od ultrazvucnog koji je jako tih ima dugo crijevo, tak da ga stavis na lice i mozes buljit u ekran ili gledat tv iz naslonjaca. Kod ultrazvucnog si udaljen jako malo od njega jer ima samo neki tubu iznad njega.
Iskreno bmk za buku jer ga koristis kad moras.
Ja imam Medikoel me-100 ali da sam znao uzeo bi me-110, razlika je kaj ovaj ima spremnik za cijevi pa ga je lakse pospremit nakon upotrebe.
Vidio sam i razne omrone u radu i razlika je kaj su tisi i djeluju kvalitetnije ali je i cijena bar ko dva ova sto mi je bacanje love obzirom da je krajnji rezultat isti.
Moj je dva put zavrsio na servisu (big thumbs up za servis, promjenili mi motor na licu mjesta za 5min) jer smo ga koristili za spavanje deteta. Dete je zaspalo samo uz njega i probudilo bi se kad smo ga ugasili, znaci 2-3 sata rada u komadu SVAKI dan po par puta. A u uputama pise da smije radit pol sata pa se hladit pol sata. Garantiram da bi svaki inhalator u takvom rezimu krepao nakon par mj koristenja ko moj bez obzira na marku.
Da kupujem opet inhalator uzeo bi me-110.