View Single Post
Staro 29.04.2020., 15:52   #5
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Blixa Pregled postova
Zbog velikih promjena u stanu prisiljen sam biti samo na laptopu i to bez stalnog radnog mjesta pa mi se nije zgodno spojiti kabelom na zvučnike.
Tako sam krenuo u potragu za rješenjem, šta uzeti - neke BT zvučnike, možda mini liniju s BT opcijom (moji postovi i pitanja su tu na forumu), a onda sam skužio BT adapter. (Kolumbo!)
Međutim, opsežna pretraga na aliexpressu ne daje zadovoljavajuće rezultate. Ima ih dosta, ali su na bateriju koja se mora puniti preko mini USB sučelja.
Što je kod mene nemoguća misija jer se radi o nelošim 5.1 zvučnicima koji su raspoređeni naokolo i jednostavno nemam blizu nikakvu mogućnost za punjenje preko USB.
Onda sam naletio na ovo čudo:
https://www.protis.hr/products/detai...m_medium=click

OK, ovo je RCA, ali ovaj AUX bi valjda primio 3,5mm chinch?
Znate li za nešto slično, možda čak jeftinije? Aliexpress, ebay...? Kod nas nešto?
Hvala.

Taj Logitech iz Protisa također treba napajanje, ne možeš imati bluetooth receiver bez napajanja. Nema bateriju i USB punjač nego se šteka direkt u struju preko adaptera koji dođe s njime. Tako da potrebu za napajanjem nisi eliminirao.

Ima dvije vrste izlaza, chinch i 3.5mm jack i u to štekaš jack koji bi inače štekao u zvučnu karticu. Dakle ne spajaš bluetooth receiver direktno na zvučničke kutije na zidu nego na neko centralno mjesto odakle su zvučnici razvedeni, obično su konekcije na subwooferu, ovisi o zvučnicima. I nećeš dobiti 5.1 sa tim jer je to 2.0 adapter, odnosno obični stereo.
Night je offline   Reply With Quote