View Single Post
Staro 29.04.2020., 03:59   #159
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Hoćeš reć da gledaš preko Nvidia shielda, sliku iz AVR šalješ na TV i imaš Dolby Vision (dakle na OLED-u se pali oznaka za Dolby Vision umjesto oznake za HDR), a zvuk je 7.1 Thrue HD.

Koliko vidim u specifikacijama Nvidia shield je HDR, ali ništa ne piše o Dolby Vision slici. HDR je OK no Dolby Vision ima svojih prednosti.

Niti jedan TV ne podržava 7.1 Thrue HD format zvuka. Dolby Atmos podržava no pitanje je na čemu se to sluša i što može sam TV dostaviti do AVR, jer ako ne prepoznaje 7.1 Thrue HD format, teško da onda može reproducirati Dolby Atmos zvuk u njegovoj maksimalnoj konfiguraciji.

Dolby atmos za zvuk je OK ali je 7.1 Thrue HD bolji. Pogledaj John Wick prvi dio i negdje oko 1:13 kada počne obračun u skladištu osjeti se razlika u zvuku a kada na kraju scene dolazi do eksplozije 7.1 Thrue HD je osjetno bolji od bilo koje druge verzije zvuka. Dolby Atmos je OK (imam zvučnike i za to) no 7.1 Thru HD doslovno ubija.

Što se tče Dolby Vision imaš na netu klipove u HDR i Dolby Vision formatu pa pogledaj kako to izgleda na OLED TV, za HDR se pali oznaka HDR, a za Dolby Vision oznaka za Dolby Vision.

Imam osjećaj da me nisi razumio.želim film na Netflixu u Dolby Vision formatu, nema ih previše ali ih ima dosta i zvuk u 7.1 Thrue HD formatu.

Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 29.04.2020. u 04:27.
sakomako je offline   Reply With Quote