28.04.2020., 19:27
|
|
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Autor 1v@n
Nakon čitanja ove sage, sad me nešto zanima. Dva potencijalna slučaja
1. Kupim laptop bez Windowsa, kupim licencu u trgovini, laptop mi se pokvari u jamstvu i dobijem novu matičnu. Što je s licencom Windowsa, koja je aktivirana na jednom stroju, a sad imam drugi stroj? Prolazi li to kod MS-a i očito je na korisniku da se naganja s licenciranjem za drugu matičnu. Što je s drugim softverom koji je potencijalno vezan za jedan hardver i ostalim stvarima koje su na disku, a na njih je utjecala zamjena matične? Meni je to od par sati, pa do dan posla, nekome tko se ne razumije, dodatan trošak da plati nekog tko zna. I onda ti još ni garanciju ne da na novu matičnu. Da ne bi.
|
Kod MS-a dosta toga prolazi, dost su liberalni sto se aktivacije tice... ako ne prolazi automatski, nazoves i objasnis  ovo za drugi sw malo ides u krajnost... pa nikom nije u interesu i niko nije sretan kad ti krepa MBO.. jbg desava se.. ako si kupio nekakav SW i nakon swapa ne radi obrati se podrsci..
Citiraj:
Autor 1v@n
2. Kupim laptop s Windowsima (znači, proizvođač garantira i za to), laptop mi se pokvari u jamstvu i dobijem novu matičnu. Servis aktivira licencu s drugim kodom, to vjerujem da nije problem. Isto pitanje oko ostalog softvera kao i prošlom slučaju.
Ne znam kako netko može reći da to nije bitan dio računala, kad nova matična uz sav softver, počevši od OS-a povlači sa sobom brdo drugih radnji.
|
kod OEM racunala/laptopa MBO s Windowsima i bez su dva razlicita P/N-a... ako kupis laptop s win i krepa MBO, zamjenit ce ti s novom MBO koja ima odgovarajucu licencu.
Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 28.04.2020. u 19:33.
|
|
|