View Single Post
Staro 27.04.2020., 20:47   #21
HD3850
Premium
Moj komp

HD3850's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Odlicna tema.. i slazem se u vecini slucajeva sa LTO trakama i uredjajima.. samo, isto tako sto ste pisali da za 20.ak godina ce biti problem prebaciti starije trake i slicno.. kako je sada nakon 20.ak godina jednostavno pronaci, i nove trake za LTO1, isto tako i uredjaje po bagatelnoj cijeni.. dakle, isplati se... razmisljao sam, i mozda si uzmem LTO4, i par kazeta, jer mi se isplati.. jer hardove mjenjam svakih par godina, i idem na sve veci.. a podataka ima jako puno, i strah me je da ne rikne jedan, jer mi onda sve ode u PM.. ovako bi bar spremio sa strane backup, i bio, donekle na miru... i kada mi rikne taj novi hard koji imam sada, za par godina.. odma si mogu vratiti podatke sa kazete na novi hard, i tako dalje i dalje.. Dakle, po mom misljenju se isplati.. Zato i kazem, ne moras uzeti aktualnu generaciju uredjaja, uzmes si 3-4 generacije unazad, i miran si, jer te opet jeftinije dodje, a i ako kazeta padne na pod, dignes ju, i nikome nista.. nek ti padne hard, nek struja nestane.. meni na hardu starom 4 godine vec ima jedan bad sector.. a samo je za arhiviranje tu.. dakle, opet kazem.. isplati se uzeti ovo za backup