View Single Post
Staro 27.04.2020., 12:43   #3387
thubanx6
Premium
Moj komp

thubanx6's Avatar

Datum registracije: Aug 2011
Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Argument je da je 4K na 27" vise wasted jer neces uvijek biti u tolikoj blizini da bi vidio benefit tako sitnih piksela. Slicno kao sto je wasted na vecini manjih televizora.

Ja sam osobno sve to isprobao i najvise mi odgovara monitor na kojem ni ne moram scalirati a mogu ga gledati iz komotne udaljenosti. Tako da da, nije ni 32" idealno ali bi takav monitor zbog onog gore razmatrao a 27" definitivno ne.

Po meni je za rad... upgrejdati 27 inča 1440p monitor na 4k 27 inča, vrijedno para, jer je razlika u oštrini velika. Bez obzira što se ne dobije ništa više radne površine jer moraš koristit skaliranje od 150%.

Da li je 32 inča bolja opcija? Da, jer se malo manji PPI ne primjeti pretjerano a može se koristiti skaliranje od 125% i dobiti pristojan skok u radnoj površini.

Jedina kvaka je... da dobri 4k 32-inčaši koštaju skoro duplo od 27...

Npr ja sada mogu za oko 9500kn dobit ili jedan BENQ UP3220Q ili dva dell U2720Q.
U tom slučaju je radna površina i PPI na strani della... jer dobiješ dva za cijenu jednog 32. Ali ergonomija, čistoća stola i featurei monitora su na strani benq-a. (Ima thunderbolt i KVM). Tako da obično nije 27 vs 32 1 na 1 usporedba radi cijene.
thubanx6 je offline   Reply With Quote