Citiraj:
Autor xGAME
I onda će on spojit pleyku na 27" 4K monitor i s obzirom kako hrpa igara već po defaultu ima sitan font, takva reza na takvom monitoru mu neće baš ići u korist. Sretno s igranjem Death Strandinga na takvom monitoru
Drugo je kad ti možeš namjestit skaliranje u operativnom sustavu, ali kad spajaš nešto kao što je PS4/5, potpuno si prepušten hardverskim sposobnostima monitora.
4K na 27" izgleda prokleto oštro, no da bude pogodno za rad, skaliranje je obavezno.
32" za 4K je sweet spot i tu nema diskusije. No, ako njemu ne smeta takva reza na 27" onda super, nek uzme to i gotovo.
U najgorem slučaju, nek uzme i ako mu se ne svidi, nek vrati.
|
Po meni je skaliranje obavezno i na 27 i na 32 inča. Time ne vidim čime je 32 sweetspot... osim činjenicom da se na 125% može dobro iskoristit dodatnu radnu površinu koju 4k nudi.
Ako je kolega argumentirao da će mu 4k bit previše za 27 jer na konzolama skaliranje ne radi dobro... onda je to druga priča u koju neću ulazit jer nemam konzolu. U windowsima skaliranje sada radi skoro pa perfektno i nije nikakav problem raditi s monitorom koji zahtjeva skaliranje.
Ali da, ja govorim iz perspektive rada. Ne gaminga.
EDIT:
Da se razumijemo, za gaming razlika nije ni približno vidljiva koliko za čitanje teksta i posao...
probao sam igrati witchera ili nešto tako na 42 inča 4k tv-u i sa možda 2.5 metara se ne vidi dovoljna razlika između 1080p i 4k da bi opravdalo gutanje fps-a. Ali to je potpuno drugi svijet od "posla" za ekranom.