Citiraj:
Autor Logicus
Poz. Hvala na odg.
Uglavnom preskupa je opcija šta smo gledali, tj. šta je on gleda s tin firmama za vraćanje podataka, a moj rođak, koji ima mnogo iskustva s hardverom je već vratia disk od 2 TB iz mrtvih, Seagate Barracudu na taj način, on je sam sugerira da bi mogli probat. Samo neznam koji disk da uzmemo radi tih milijun i 9 oznaka.
|
Ne bi htio ulaziti niti kritizirati tvog rođu, ali imam i ja mnogo mnogo iskustva sa hadrverom, pogotovo od 2005 nadalje i kažem ti da sama zamjena elektronike neće napraviti ništa, a lotanje čipa sa jedne na drugu elektroniku može dovesti do još većeg sranja. Vratio sam i ja 100+ Seagate Barracuda iz mrtvih koje su imale BSY error, ali to je bilo nešto drugo.
Taj Seagate kojeg je oživio tvoj rođo je možda imao neki sasvim deseti kvar. Ima tu dosta stvari koje mogu otići na disku. Možda je elektronika ispravna, a nešto unutra otišlo. A disk ako doma otvoriš, možeš ga odmah baciti u kiblu.
Labovi imaju "donorsku" elektroniku za diskove i profi opremu te tzv. Čistu sobu. Ne stavljaju to oni u USB ladicu pa Copy/Paste. Ta oprema košta, pa samim time i usluga.
No, još jednom i zadnji put apeliram - ako su te slike jako jako bitne i stvarno nema druge kopije te još toga što je na disku, bolje je platiti 2-3 kkn za to nego platiti isti takav disk 500-600 kn i onda imati isti rezultat, a disk možda uništiti i trajno.
Po meni, bolje je sad dati 2-3 tisuće, nego 500-600 kn, probati, pa opet dati 2-3 tisuće.