View Single Post
Staro 24.04.2020., 08:41   #3949
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor stops Pregled postova
Ovaj laptop koji se preporucao vise puta u zadnjih tjedan dana je od danas 10% jeftiniji + još mogu dobit 10% na Visu.
Ima smisla da gledam nešto drugo ili kupujem?
Namjena office, Photoshop, surfanje, koja serija itd. Imam trenutno Lenovo Ideapad 330 (i3, 6GB ram, SSD) malo slabiji ali sam se zeznuo kod kupnje jer je ekran dosta los (boje nikakve) i baterija jako kratko traje.

https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunal.../p/EK000304822
Uzimaj.

Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
Što se tiče kvalitete izrade, koji proizvođač nudi najviše u ulaznoj seriji? Znači HP 15/250, Lenovo Ideapad, Dell Inspiron...

Imam HP 15 i to je poprilično loše, plastikica loša, zaslon kao da nije namijenjennza svakodnevno otvaranje/zatvaranje itd. Imam i elitebook, ali to je već druga priča
A gle, nema neke generalne podjele.
Omjer uloženog / dobivenog i serija laptopa. Negdje HP vlada, negdje Dell itd.

Po meni, najbolje izgrađen laptop je MAC, bez obzira koji mode (njihov entry model nema ispod 7000kn).
Uzeo sam sestri Acer za rođendan, 3000kn. Svaki puta kada ga otvaram, bojim se da će šarke koje drže poklopac.
Pogotovo ako je 15".

Imam doma jedan Dell 13", star par mjeseci, prilično solidan laptop, bio je najjeftiniji ultrabook, ali opet je cijena bila preko 5000kn.

Svakako mislim da svi šparaju na materijalu za laptope, više se ide na hardveraj jer je to selling point.
Ryzen 5, 500GB SSD i 8GB DDR4 rama za 3500kn. Toga nikada nije bilo. Ali tu pati kvaliteta izrade.
Mommistake je offline   Reply With Quote