Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.04.2020., 07:10   #49141
Integrity
Registered User

Integrity's Avatar

Datum registracije: Apr 2017
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Možda nije mjerodavno, možda nekom pomogne:

Vozio sam nekih pola godine, FK510 u širini 245 napred 275 otraga. Guma je začuđujuće dobra za svoj cjenovni rang, i na suhom i mokrom drži jako dobro. Kad se guma zagrije i pogotovo na rubnim uvjetima postaje dosta spužvasta, osjećaj je pogotovo na prednjoj osovini bio prisutan. Međutim, guma drži cestu bez obzira na to i nijednom nisam pomislio da je guma neadekvatna za 400 konjića (M5 E39).

Nasljedile su ju direktno Pilot Sport 4 (nema 4S u 18" varijanti) i odmah se osjetilo da su pilotke bolje gume. Ne mogu isključiti iz formule da su falkenice bile 2 godine stare kad sam ih prvi put probao, starenje utječe dosta na performanse kod jefitnijih guma, što naravno na testovima ne može biti pokazano.

Potvrđujem da se falkenice manje troše, ali istovremeno su dosta bučnije od PS4.

Za normalan auto PS4 ne opravdavaju razliku u cijeni.
S druge strane, na gumama se u mojoj kući ne štedi, bez obzira dal civic od 75PS ili bilo što jače.
Da auto u nepunih godinu dana nije presao 30k km i da godisnje radimo oko 10-15 mozda bih se i odlucio na preporuku na Falken. Ovako bih htio "pouzdanu" gumu, cura radi dosta km zbog posla. Continental imaju Audi oznaku ali mi je i sam dobavljac rekao da se brze potrose od drugih guma tog ranga, tako da cu probati Pilot
Integrity je offline   Reply With Quote