Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.04.2020., 22:56   #49139
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor vranjba Pregled postova
Pogledaj si Falken fk510, odlična guma a 30ak % jeftinija od pilota i contacta. Na kiši se pokazala kao najbolja guma po testovima, na suhom odmah iza ili između te dvije, a troši se puno manje od contacta.
Po komantarima na netu stekao sam dojam da je samo pilot bolji od nje.
Ja sam super zadovoljan sa svojima.

Ako imaš para uzmi pilot, ako želiš malo uštedjeti onda falken
Možda nije mjerodavno, možda nekom pomogne:

Vozio sam nekih pola godine, FK510 u širini 245 napred 275 otraga. Guma je začuđujuće dobra za svoj cjenovni rang, i na suhom i mokrom drži jako dobro. Kad se guma zagrije i pogotovo na rubnim uvjetima postaje dosta spužvasta, osjećaj je pogotovo na prednjoj osovini bio prisutan. Međutim, guma drži cestu bez obzira na to i nijednom nisam pomislio da je guma neadekvatna za 400 konjića (M5 E39).

Nasljedile su ju direktno Pilot Sport 4 (nema 4S u 18" varijanti) i odmah se osjetilo da su pilotke bolje gume. Ne mogu isključiti iz formule da su falkenice bile 2 godine stare kad sam ih prvi put probao, starenje utječe dosta na performanse kod jefitnijih guma, što naravno na testovima ne može biti pokazano.

Potvrđujem da se falkenice manje troše, ali istovremeno su dosta bučnije od PS4.

Za normalan auto PS4 ne opravdavaju razliku u cijeni.
S druge strane, na gumama se u mojoj kući ne štedi, bez obzira dal civic od 75PS ili bilo što jače.