Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 23.04.2020., 12:50   #36755
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor crocus Pregled postova
Prva stvar koja ti treba je indirektna toplina. To je malo komplicirano pošto se radi o malom roštilju sa samo jednim plamenikom, ali nije nemoguće. Weber je napravio dodatak koji ti to omogućuje koji treba uzeti kao inspiraciju. Znači prva stvar je neka vrsta heat deflectora. Ja sam uzeo debelu alu foliju i nekoliko puta sam ju još presavinuo. Možeš upotrijebiti i one jednokratne alu posude i malo im odrezati bočne stranice. Druga stvar je neka rešetka na koju ćeš staviti hranu i koja će ju još dodatno udaljiti od plamenika. Ja sam modificirao neku koju sam našao doma ali planiram kupiti ovako nešto.

Druga stvar koja ti treba je dim. Tu imaš razne opcije. Uglavnom se koriste komadići drveta (wood chips) koje namočiš u vodu i staviš u neku posudu. Chips možeš kupiti od webera, bilo je prošle godine u kauflandu kada su krenule ove akcije sa roštiljanjem, a možeš si napraviti i sam. Što se tiče posude tu imaš raznih metalnih smoker boxova ali je bitno da budu kompaktni jer nemaš baš puno prostora ili ima DIY riješenje sa alu folijom.
Ja koristim dimilicu na pelete jer nakon isprobavanja svega ovoga mi se pokazala kao najbolje riješenje jer generira dosta dima, a traje oko 3h, dok ovi wood chipovi izgore za cca pola h.

I naravno jačina plamena na najslabije. To je to ukratko ako te još nešto zanima slobodno pitaj.
Ovo je ekstra! Hvala na savjetima
Evo i ja sam narucio neku kopiju Webera jer ne zelim bacati lovu ako skuzim da plinski rostilj nije za mene. Sad definitvno moram i ove wood chiose naruciti. Dimi li bas puno ovo? Rostilj ce biti na balkonu, a imam malo starije i cudne susjede, pa ne bih bas da ulazim u rasprave sa njima
Odoh jos kasnije plinsku flasu nabaviti pa da se to moze odmah isprobati kad stigne grill. Moram li nekako pripremiti gusanu resetku prije prve upotrebe? Sinoc sam na YT nesto gledao da se mora namazati lanenim uljem i zapeci da stvori patinu.
WraGG je offline   Reply With Quote