23.04.2020., 10:12
|
|
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
Autor Morpheous
Ja sam baš jučer riješio prva 2 Metroa u Redux pakiranju i imao sam čudnih problema (Ryzen 2600, 16GB RAM, grafička 280x, instalacija na SSD) kada su mi neke grafičke postavke bile uključene iako sam gameplay nije ukazivao na to. Znači igra leti cijelo vrijeme i onda kod neke npr. velike eksplozije dinamita ravno u facu igra se sruši bez ikakve prethodne naznake da se usporava ili neke poruke u windowsima zašto se srušila. Kada sam smanjio detalje, bilo je bolje iako mi se pred kraj opet par puta rušila. Počeo sam nakon toga sa Metro Exodusom u DX11 modu i na srednjim detaljima i za sada radi iako sam odigrao samo sat vremena. Pokušaj i ti sa DX11 modom, ako ti je postavljen DX12. Za usporedbu, najnoviji Doom mi je letio na prilično visokim postavkama i sama igra je mnogo mnogo brža od Metroa, pa zaključujem da se radi o lošoj optimizaciji Metro serijala. Nije da mi je grafička u cvijetu mladosti, ali posljednja 2 Doom-a i svi dijelovi posljednjeg reboota Tomb Raidera su mi letjeli na jako visokim postavkama (mislim da sam posljednji igrao na medium) s time da sam Tomb Raidere igrao sa 8 GB RAM-a i i5 2400 bez SDD-a.
Isto tako, moja verzija Metro Exodus je 1.0, pa je moguće da će izići, ak oveć nisu, neki patchevi koji će to malo optimizirati. Nisam čitao prethodne postove o ovoj igri ili serijalu jer su mi posljednjih par dana bili prvi doticaji s njime, ali ovo je moje viđenje stvari.
|
Hvala na informaciji, isprobati ću DX11 pa javim dojmove.
|
|
|