View Single Post
Staro 22.04.2020., 11:17   #3348
thubanx6
Premium
Moj komp

thubanx6's Avatar

Datum registracije: Aug 2011
Citiraj:
Autor sti Pregled postova
Ne znam kako se u programiranju koriste dva monitora, da li je bitna jedna neprekinuta površina ili svaki monitor prikazuje različito?

Meni je ovo drugo, moglo bi se reći da mi drugi monitor služi da ne moram previše Alt-tabati. U prvom slučaju bi me vjerojatno smetala stalna rotacija glave.
Ovisi od korisnika do korisnika... svako ima drugačiji workflow.

Obično se 2 koriste tako da je na jednom kod i aplikacija koju radiš (pola pola ili alt + tab) a na drugom dokumentacija i referentni materijali, koje gledaš nešto rijeđe nego glavni ekran... ali generalno jednog i drugog gledaš poprilično... skoro jednako često.

Ja sam sebi workflow razbio tako da skačem između 4 virtualna desktopa i na svakom se alt+tabbam po potrebi. Jer se događa da je polovica drugog ekrana maksimum koji mogu vidjet ugodno bez da previše okrećem vrat. Kraj drugog ekrana je već pre daleko.

To uzrokuje da stalno vučem prozore na primarni ekran i alt tabbam sve više i više, jer mi je lakše alt+tabbat ili razbit nešto na 2 virtualna desktopa, nego gledat 2 metra desno (šta postane slučaj sa 2x27).

Jedino kad bi se navikao na drugi ekran u pivot konfiguraciji pa da ne bude previše širok... ili da jednostavno idem na 1x 32 4K sa 125% skaliranjem. Što mi daje više radne površine nego jedan 1440p 27 i PPI od 140.
thubanx6 je offline   Reply With Quote