View Single Post
Staro 22.04.2020., 10:42   #231
wifi
Premium

wifi's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Provjerit ću koja je meni verzija radila na toj istoj ploči, sve mi se čini da je išao 6.2 na 3617xs, ali nisam 100% siguran. I jedna bitna stvar, kad nađeš verziju koja ti radi nemoj raditi više update kroz Synology sučelje jer će ti najvjerojatnije zbrikati cijelu priču. Naravno autoupdate obavezno isključiti.

Ja trenutno vrtim 6.2 DS3617 na mini-itx j3455 ploči, radi super. Dodavanje diska u RAID5 polje zna uzeti do par dana, ovisi o veličini, ali sve u svemu dobar setup, malo troši, sve skupa me izašlo ispod 1000kn bez diskova. Dodao sam još PCI-E karticu sa 4SATA porta pa imam kapacitet od 8 diskova.
probava sam s 918+ varijantom i jedna mi sigurno nije radila, a za drugu nisam siguran jer sam ocekiva da ce cmd nastavit dalje nakon booting... ova verzija za 3615 je uredno napisala "nista se nece pojavit nakon booting..." pa sam isa provjerit... uglavnom, zato sam i isa na ovaj janky setup s 80gb diskom jer ga mogu rusit kako god zelim... a onda kad nadjem nesto sto je ok, ostavicu... s tim da cu ubacit jedan red od 6tb, jedan 8tb archive smr, i radit nightly copy sa 6 na 8. razmisljam eventualno zrtvovat neki ssd ka caching tako da dobijem full 100MB/s na gigabit mrezi.

bude li se ovo pokazalo stabilno na duze relacije, onda u ovu (ironicno) maticnu mogu ubacit sata karticu, a na h67 ne mogu...
bas cu kad stignem spojit ga na onaj mjerac potrosnje struje vidit koliko vuce iz mreze.

nocas sam testira postavke za auto paljenje i gasenje... oboje je odradilo savrseno - ugasia u 23h, upalia u 8h.
wifi je offline   Reply With Quote