Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Istina. Giga je bila daleko najspremnija kod launcha 1st gen ryzena, nitko im s biosima i memory supportu nije bio ni blizu. A onda su ih stigli.
|
Stigli, a u biti, napravili samo ono što su morali napraviti - da sve to skupa profunkcionira kako i treba po svim specifikacijama
Citiraj:
Asus je bio čak i najpogubljeniji... Ova moja je imala loše recenzije zbog kojekakvih bugova, ali je imala mesa, kad je asus nadošao s biosima, a cijena iste bila dobra - to je bio no brainer.
|
Da, no brzo je postao "najspremniji". Moj slučaj je bilo adoptanje mjesec i pol nakon launcha pa je već u startu ploča došla sa 0902 BIOS-om koji je bio postavljen kao temeljac jer svi raniji BIOS-i su mogli zaklat ploču u nekim kombinacijama neke enejblane fukncije u BIOS-u + aktiviranje neke instrukcije u radu procesora (ne sjećam se točno više kako se to zvalo)

mislim da je čak na supportu to prikazan kao "prvi" BIOS.
Ali nije to ništa. Ljudi misle kako je to bio problem. Nikad neću zaboraviti 03.07.2008. kad sam kupio među prvima (možda i prvi) Asus P5Q-E ploču sa tada tek izašlim P45 čipsetom i E8400 45nm procesor. 4 dana, 5 BIOS-a je izašlo. U jednom danu čak 2 komada

kakve su to pizdarije bile. Ne prepoznaje 2 pločice RAM-a, pa onda prepozna RAM ali ne prepoznaje diskove dalje od SATA0 i SATA1 porta. Pa kad su to riješili, tek tamo negdje oko 07.07.-08.07 je sve proradilo kako se spada

kasnije je ta ploča postala bulletproof i jedna od najboljih P45 ploča uopće. A koštala je "samo" 1050 kn ako se ne varam.
No dobro, to je bilo nekad. Sad sa ovom nisam osobno iskusio bilo kakvih problema.
Citiraj:
Što se tiče MSI isto je bilo mušica, sjećam se da je bilo likova što su se žalili za memoriju, jedino baš za samo crkavanje ne znam.
|
Pa nekog pomora nije bilo, barem što sam popratio u "štampi". Više je ono lutrija kad te posere loš primjerak.