View Single Post
Staro 21.04.2020., 14:07   #14434
željkozg
Banned

Datum registracije: Oct 2019
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Trenutno gejmam na 40" VA ekranu i gledam ga s pol metra... samo mu je mana što mi je preblizu Inače gejmam na OLED-u. Za svoje potrebe nisam vidio mana niti na jednom, niti na drugom.

Naravno da to ovisi i o velični dijagonale, ne samo modelu, a kamoli proizvođaču. I možda nećeš čak dobiti niti isti panel (u smislu proizvođača, ne tipa panela) unutar istog modela, dijagonale, ako se kupe u razmaku od godinu dana...

Ali pretpostavljam da svi pratimo temu, pa smo toga svjesni. Općenito gledano Philips i LG prodaju većinom IPS TV-ove, a Sony i Panasonic VA.

Da ja sam imao (cijelih 24h) IPS Sony-a, i da sam kupio veći model svog Panasonica, on bi bio IPS, a ne VA... ali ovo sve je krenulo kad sam rekao da ne bih gejmeru preporučio OLED.
Tko razmišlja o OLED-u ima budžet dovoljan za najbolji LCD. Najbolji LCD od Sonya i Samsunga nije sigurno IPS. Oba su VA.

Najbolji model od LG-a je IPS, AFAIK know. Ne znam dal postoje NanoCell VA TV-ovi?

Ovo shiftanje VA/IPS ovisno o dijagonali je, opet AFAIK, rezervirano za niže i mid modele, a onaj kome ću umjesto OLED-a savjetovati LCD neće gledati te niže i mid modele.

Jesam sad dovoljno razjasnio, hoćemo prestati tražiti slamke?

Znači summa summarum:
Moj savjet, kao vlasnika OLED-a i VA (Panasonic, low end) i IPS (LG mid end) televizora, tko ima para za OLED, a puno gejma, rađe si pogledajte Samsung Q9 ili Sony XG9. That's my 2 pennies... i nebum više komentirao komentare na tu temu.

Ovdje te moram malo ipravit. Ako gledamo prošlogodišnje modele, imaju uglavnom VA panele Panasonic i Samsung, Philips ima negdje pola IPS pola VA, kao i Sony, a Lg uglavnom IPS. Svi proizvođači koji prave svoje panele, imaju uglavnom najviše modela sa svojim panelima..Tako ima Samsung uglavnom modele sa svojim VA panelima, nešto i od BOE. Lg ima uglavnom modele sa svojim IPS panelima, modele sa VA panele imaju od BOE ili AUO. Recimo Hisense isto proizvodi svoje panele, pa ima zato uglavnom VA itd..

Zadnje izmijenjeno od: željkozg. 21.04.2020. u 14:18.
željkozg je offline   Reply With Quote