View Single Post
Staro 21.04.2020., 13:33   #14433
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor leonardo Pregled postova
Kod gejmanja vidljivi kut i input lag nisu najveće mane VA panela, ali da ne idem u detalje ostavio bih ti da neke sitnice ipak sam otkriješ .
Trenutno gejmam na 40" VA ekranu i gledam ga s pol metra... samo mu je mana što mi je preblizu Inače gejmam na OLED-u. Za svoje potrebe nisam vidio mana niti na jednom, niti na drugom.

Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
I LG ima VA panela, dok Sony i Samsung imaju IPS (ili neku izvedenicu) panela u svojim tv-ima, tako da ne treba gledati samo proizvođača televizora...
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
LG ne proizvodi VA televizore? Kupio sam dva komada LG VA TV-a u zadnjih godinu dana pa mi to malo čudno
Naravno da to ovisi i o velični dijagonale, ne samo modelu, a kamoli proizvođaču. I možda nećeš čak dobiti niti isti panel (u smislu proizvođača, ne tipa panela) unutar istog modela, dijagonale, ako se kupe u razmaku od godinu dana...

Ali pretpostavljam da svi pratimo temu, pa smo toga svjesni. Općenito gledano Philips i LG prodaju većinom IPS TV-ove, a Sony i Panasonic VA.

Da ja sam imao (cijelih 24h) IPS Sony-a, i da sam kupio veći model svog Panasonica, on bi bio IPS, a ne VA... ali ovo sve je krenulo kad sam rekao da ne bih gejmeru preporučio OLED.
Tko razmišlja o OLED-u ima budžet dovoljan za najbolji LCD. Najbolji LCD od Sonya i Samsunga nije sigurno IPS. Oba su VA.

Najbolji model od LG-a je IPS, AFAIK know. Ne znam dal postoje NanoCell VA TV-ovi?

Ovo shiftanje VA/IPS ovisno o dijagonali je, opet AFAIK, rezervirano za niže i mid modele, a onaj kome ću umjesto OLED-a savjetovati LCD neće gledati te niže i mid modele.

Jesam sad dovoljno razjasnio, hoćemo prestati tražiti slamke?

Znači summa summarum:
Moj savjet, kao vlasnika OLED-a i VA (Panasonic, low end) i IPS (LG mid end) televizora, tko ima para za OLED, a puno gejma, rađe si pogledajte Samsung Q9 ili Sony XG9. That's my 2 pennies... i nebum više komentirao komentare na tu temu.
Elven je offline   Reply With Quote