View Single Post
Staro 21.04.2020., 00:17   #80
highdook
Registered User

highdook's Avatar

Datum registracije: Apr 2020
Citiraj:
Autor Night Pregled postova
DHCP na Innboxu ostane uključen i kad se uređaj prebaci u bridge. Meni to ne smeta, na portu kojim je Mikrotik spojen na Innbox sam disejblao DHCP klijent, ali može se ugasiti i na Innboxu. Preporučam da mu prvo ugasiš WiFi jer u bridge modu nema smisla, pa onda i DHCP. Ako budeš morao pristupiti Innboxu samo daš računalu adresu iz 192.168.1.x subneta i pristupiš normalno na 192.168.1.1 kao i prije. Poželjno je na routeru koji radi konekciju (Mikrotik, Asus, štogod) staviti neki drugi subnet (npr. 192.168.2.x) da troubleshooting, ako zatreba, bude lakši.
Imam sljedeći problem kod spajanja Asusa na Innbox u bridge modu: Na Asusu mi lijepo piše internet connected, ali ja sa kompa nemam pristup internetu. Pojavljuje mi se web stranica Optime gdje piše da nemam vezu sa internetom te da kontaktiram SZK. Ja sam već nekoliko puta zvao, prvi puta je cura resetirala router jer je nešto čačkala, pa da V45 povuče nove postavke, i tako sama sebe isključila sa telefona. Tako da imam sumnje u njihovu (ne)sposobnost rješavanja problema, jer danas se ta ista situacija ponovila. Da nije tragično, bilo bi komično. Zatim nisam odustajao, nazvao sam sa mobitela, da se ponovno ne izbace s linije, međutim, cura je rekla da mi router nije u bridge modeu i da sačekam na liniji, pa sam čekao dok je išla na ćevape, jer je linija zbog neaktivnosti pala i tako sam odustao i vratio standardne postavke da barem donekle mogu na internet. E, sada, ja ne znam više da li su oni uopće uspjeli prebaciti moj V45 u bridge mode ili ne, ali ja sam napravio backup postavki routera u tom "bridge" modeu, i backup mojih standardnih postavki.
Da li možda imaš nekakve informacije koje bi mi pomogle da shvatim ako je tvoj bridge mode možda drugačiji od mog i kako da to sa sigurnošću provjerim?
Zatim, možda griješim u nečem osnovnom, kao npr. jesam li pogodio pravi LAN/WAN port.
Meni je spojeno ovako... Tel. linija u V45, iz kojega mi iz LAN porta ide u Asus na WAN port. Na V45 mi WAN port ostaje prazan. Možda griješim?
highdook je offline   Reply With Quote