Dečki hvala na savjetima, zaboravio sam napomenuti možda najbitniju stvar. Stan je na osmom katu i deblje šrafirani zidovi su 40cm beton. Ne znam koliko je izvedivo to bušiti, a onda opet problem osmog kata za vanjsku jedinicu jer se ne može prići. Ostali stanari u zgradi su većinom vanjsku jedinicu stavili na ogradu balkona kod pozicije 1. ili ispod prozora u kuhinji
Citiraj:
Autor Exomaniac
Ono što vidim kao neku soluciju, ako bi budžet to dopustio su dvije jedinice od 2.5kW, od kojih bi jednu stavio na južni zid spavaće sobe da puše prema vratima, pa onda neki samostojeći ventilator u mali hodnik ako zrak neće dovoljno dopirati do radne sobe. Drugu bi stavio na južni zid u boravak kod kuhinje tako da bi zrak bolje dopirao i prema kuhinji. Ili može i na poziciju 1 pa bi isto više zraka dopiralo do kuhinje.
|
Tako nešto sam i ja razmišljao, jedna u sobu, a druga u boravak i vanjska jedinica na balkon. Samo to je +8k kn s montažom.
Citiraj:
Autor vlatko27
Edit; čitam cijeli post i kažeš da si bio u toj situaciji sa jednom klimom od 3.6kW stavljenom otprilike gdje sam rekao...hmm koja marka klime je bila u pitanju? Nisam neki preveliki maher za klime ali za njih itekako vrijedi ona koliko para toliko muzike. Stavi neku Toshibu od 3.6kW naspram Vailanta i da vidiš Mercedes protiv Opela.
|
Imali smo Samsung u tom stanu. Bili smo u najmu pa se nismo previše obazirali na plin, možda je u tome bio problem.
Ukratko zaključak, skupo će me koštati da ohladim stan. Možda onda bolje uzeti prijenosnu, pa je vozati boravak/radna/soba kako gdje boravim. Hvala još jednom na savjetima.