View Single Post
Staro 19.04.2020., 15:40   #332
Deekay
Premium

Deekay's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
Imam Saeco model koji je sličan verziji 5.

Budući da žena i ja pijemo isključivo kavu s mlijekom, nikad čisti espreso, tražio sam nešto sa strane da ima posudu, da ne moram praviti kao u kafiću. Sve slično kao što kolega gore kaže; ono mlijeka što ostane, ide u hladnjak, i tako par dana pa na čišćenje. Čistim ga pod mlazom vode, ništa komplicirano.
Kad smo oboje kući, skuham 2 espresa u 2 šalice, zatim pustim program "mliječna pjena" pa na pola curenja zamijenim šalice. To nam je taman po jačini i dužini kave. Druge kombinacije-cappuccino i machiato imaju druge količine kave u programu pravljenja pa su slabije.
Osobno ne vidim veliku razliku u seriji 3 i 5. Ovog Saeca sam uhvatio na super popustu, sad da ponovno biram, uzeo bih onog koji ima posudu sa strane za mlijeko i da ima dva dodatna programa, no to je osobne prigode, tko šta voli.
Svi su oni na 15 bara, probali smo nekoliko kava, a budući da gotovo nikad ne pijemo čistu, nismo uočili neke prevelike razlike u smislu da je neka toliko ružna da se ne može piti. Probali smo more Lavazzi, dm bio, lidlovu iz talijanskog tjedna, i sve prolaze.
Prije ovog aparata sam kuhao kavu u moki, tako da sam i tamo probao dosta mljevenih kava što se mogu kupiti u trgovinama, jedino je Segafredo bila jako kisela i nije nikako odgovarala.
Deekay je offline   Reply With Quote