View Single Post
Staro 17.04.2020., 12:54   #13
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Odvažio se i uzeo Ergo za posao. Na amazonu ga više nema dostupnog već skoro mjesec dana, zadnjih 4-5 mjeseci nije ni bilo akcije na njega, pa ga uzeo u Linksu (700kn do kraja 4.mj).

Prvi dan: što nije u redu s mojim palcem? Igranje s brzinom kursora, našao neki sweet spot i počeo trenirati. SDP - sindrom drvenog palca Uhvatiš miša, digneš palac iznad kuglice i počneš raditi krugove i doslovno u nekim pozicijama imam te trzave pokrete, kao preskakivanje.
Drugi dan: treba opustiti palac i mišiće oko njega, palac više nije prst koji drži miša.
Treći dan: ajmo reći da sam na 80% preciznosti. Još sam malo sporiji s brzim pokretima preko pola desktopa jer se privikavam na akceleraciju (ne nalazim opciju može li se ugasiti) i usmjerenje rotacije kuglice. Najnormalnije koristim komp i surfam, tako da rekao bih kako će svakim danom samo biti bolje. Neću reći lakše, jer sad mi je već lako i prirodno koristiti trackballa.

Oblik mi jako leži, velik je i težak. Volio bih da je igdje bilo za kupiti Ergo Plus s dodatnim postoljem za ekstra kut. Imam filing da bi mi odgovaralo. Možda ga jednog dana sklepam od drveta ili nešto sl., ekstra 10° nagiba...

Softver klasika, Options, ništa novo i posebno. Sve tipke se mogu remapirati osim switch tipke kod kotačića. Volio bih da je tu neka programabilna gesture tipka, a switch ispod miša. XMBC mi je prepoznao sve remapirane tipke kao na Masteru tako da je tranzicija bila bezbolna.

Još da malo izvježbam NX u 2D i 3D. To sljedeći tjedan...

Bizarno mi je što na jednom mišu sad imam 5 različitih zvukova tipki + zvuk okretanja kuglice Biti će zabavno kad odem raditi u ured. Srednji klik je malo pretvrd. Ostale tipke su solidne. Pozicija back-forward tipki je tak tak, kad se navikneš da jednu tipku stiščeš vrhom kažiprsta a drugu sredinom istog, onda je ok. Nemam problema s tim, a nisam imao problem ni na MX Masteru (koliko god bio glup raspored, navikneš se).

Dojmovi nkon 4 dana su skroz ok, to je to, ne vraćam ga. Mastera sam mislio utopiti, ali eto cura ga zaplijenila i ne pušta ga. Kad malo podvučem crtu doma trenutno imamo 1500kn vrijednosti u tri miša, prestrašno. Onda se sjetim da sam u životu imao sveukupno 4 modela miša pa mi je lakše (uz 2 modela tipkovnica i 3 monitora). Emotivno vezan za periferiju <3 Nadam se da će i Ergo služiti