View Single Post
Staro 16.04.2020., 16:45   #7480
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
E, a nema mi smisla da nešto ide na B450, a da ne ide na B350 i X370, jer je B450 faking rebrand od B350

Citiraj:
Autor BsClocked Pregled postova
Koliko mi je drago za AMD da su napokon i vise nego kompetetivni toliko me strah da ne bude podizanja cijena zbog manjka prave konkurencije,mislim vi koji pratite u tancine jel moguce da toga dode?Jer eto 5nm vec a ovi plavi zapali na koliko sad vec pluseva (14nm)

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Da, moguće je, pričal sam o tome prije koji dan na Intelovom dijelu foruma. AMD je već sad poravnal cijene novih 7nm EPYC 7F52 procesora da budu u skladu s Intelovom ponudom.

Više ne igraju na kartu "mi smo jeftiniji", jer znaju da nude bolji proizvod. Tak da s vremenom i desktop dio lako dođe na isto, ako se Intel ne makne s mjesta.

Nažalost, znamo da Intel do 2022./2023. nema ništa novo kaj bi ozbiljno moglo ugroziti AMD.

Svejedno ja tu ne vidim kako bi mogli dizati cijene 8c12t na nove razine gore. Prvih par genracija je bilo "disruptive" i spustili 6 core i 8 core na neviđene razine cijene, pa da sad krenu dizati... Eventualno neće spuštati tako agresivno dolje

Druga stvar je R9 - 12 i 16 core, jer je to dosad neviđeno na desktopu, intel nema odgovor na iste, pa malo imaju premium cijenu.

Isto je i za Epyc kao R9. Ok daleko je AMD od nekog masivnog marketsharea, no opet Epyc je toliko napredovao da u mnogim stvarima trči krugove oko konkurenata, normalno da će koštat

Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
Sumnjam da ce AMD dizat cijene.
Poznata je njihova maksima
"People first,money will follow"

Nadam se da nece skrenut sa puta koji je utabao Jerry Sanders.
Ma katolici!

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 16.04.2020. u 16:51.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote