E, a nema mi smisla da nešto ide na B450, a da ne ide na B350 i X370, jer je B450 faking rebrand od B350
Citiraj:
Autor BsClocked
Koliko mi je drago za AMD da su napokon i vise nego kompetetivni toliko me strah da ne bude podizanja cijena zbog manjka prave konkurencije,mislim vi koji pratite u tancine jel moguce da toga dode?Jer eto 5nm vec a ovi plavi zapali na koliko sad vec pluseva (14nm)
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
|
Citiraj:
Autor The Exiled
Da, moguće je, pričal sam o tome prije koji dan na Intelovom dijelu foruma. AMD je već sad poravnal cijene novih 7nm EPYC 7F52 procesora da budu u skladu s Intelovom ponudom.
Više ne igraju na kartu "mi smo jeftiniji", jer znaju da nude bolji proizvod. Tak da s vremenom i desktop dio lako dođe na isto, ako se Intel ne makne s mjesta.
Nažalost, znamo da Intel do 2022./2023. nema ništa novo kaj bi ozbiljno moglo ugroziti AMD.
|
Svejedno ja tu ne vidim kako bi mogli dizati cijene 8c12t na nove razine gore. Prvih par genracija je bilo "disruptive" i spustili 6 core i 8 core na neviđene razine cijene, pa da sad krenu dizati... Eventualno neće spuštati tako agresivno dolje
Druga stvar je R9 - 12 i 16 core, jer je to dosad neviđeno na desktopu, intel nema odgovor na iste, pa malo imaju premium cijenu.
Isto je i za Epyc kao R9. Ok daleko je AMD od nekog masivnog marketsharea, no opet Epyc je toliko napredovao da u mnogim stvarima trči krugove oko konkurenata, normalno da će koštat
Citiraj:
Autor Amd_Shill
Sumnjam da ce AMD dizat cijene.
Poznata je njihova maksima
"People first,money will follow"
Nadam se da nece skrenut sa puta koji je utabao Jerry Sanders.
|
Ma katolici!