Jutros mi je stigao Arctis 7, doduše načekao sam se (13 dana s vikendom, a pošiljka iz Danske).
Već neko vrijeme želim prijeći na wireless, žica mi je dozlogrdila, a newsletter se konačno isplatio, pošto je Steelseries imao dobru akciju na svom webshopu.
Zasad sam odradio unboxing i malo ga upogonio, a za konačni sud o zvuku i mikrofonu pričekat ću nekoliko dana dok se ne poigram s postavkama u softveru (tu je Steelseries najjači u usporedbi s drugim wireless headsetima).
Enivej, treba napomenuti da Arctis 7 ima dvije varijante, verziju iz 2017. i 2019., a većina rivjuova na webu tiču se starije verzije koja je imala svoje minuse (preosjetljive tipke i kotačići na samom headsetu, ne baš najudobnije za velike glave, plitki jastučići). Uglavnom, verzija 2017. više se ne prodaje, ali htio sam naglasiti zbog rivjuova koji sada nisu mjerodavni.
Obruč je od aluminija, a same slušalice od čvrste plastike, ali osobno mi nisu teške. Ima onaj premium look koji krasi malo koji gaming headset, bez rgb sr*nja. Mikrofon nije odvojiv, ali ima funkciju potpunog povlačenja u lijevu slušalicu ako netko želi koristiti headset za glazbu ili prilikom igranja singleplayer igara. Na samom završetku mikrofona nalazi se crvena ledica koja javlja mute/unmute funkciju. Ukoliko se mikrofon podigne prema gore, automatski se mjuta.
Tipke i kotačići sada imaju dobar hod, a što se tiče same udobnosti, moram reći da mi je ovo najudobniji headset koji sam ikad imao (veliku ulogu igra "skijaška traka"), s tim da mi dosad nijedan nije potrajao duže od jamstvenog roka iz dva razloga: ili ga potrgam prilikom skidanja s glave dok idem do frižidera/ćenife ili ga se riješim u roku par mjeseci nakon što skužim da mi doista nije udoban i ne odgovara glavi.
Imam veliku glavu i nosim naočale, tako da za sve one koji imaju dvojbu - glavonja certified.