Ionik mi idalje radi, prvo ažuriranje koje ne mogu odgađati stiskanjem pauziraj ažuriranja biti će 17.5.2020. onda će vjerojatno biti problema kada se bude resetirao sam po noći.
Za ostale vlasnika Ionika evo malo novosti kao i pomoći ako ikada kome bude trebalo.
Dobio sam od Linksa fw za ionik tablet 11", koju su oni dobili od proizvođača prije nego što je firma propala. A samo drivere za 10" verziju.
Imam backup drivera preko Double drivera koju sam sada kreirao, od njih stock drivere iz 2015 ali i WINPE mapu s windows 10 verzijom 10240.
U uputi piše da se samo sve mape prebaci na usb, stisne F7 kod paljenja, odabere taj usb i da će setup sve sam odraditi tj instalirati windows. Prvi put se s time susrećem.
https://onedrive.live.com/?authkey=%...368432&o=OneUp
Readme je naveden ekran koji u biti nije na mom (ovo je za 11", moje je 10"), ali imam spremljen SileadTouch.fw za moj tablet, ne znam trebam li još što izdvojiti, spremiti. A njega sam izvukao kopiranjem.
Ne znam bi li možda svi problemi nestali/smanjili reinstalacijom starih windowsa jer je u biti tablet fantastično radio sa verzijom Windowsa koja je bila izvorno na njemu. Ažuriranja nisam mogao nigdje odbiti. Na 1703 je prestao raditi SD čitač bez obzira koji driveri bili, sada je na njemu 1903.
Readme je ovo:
TP:PB116JG2797 G+P (平波) COB
桌面放office三件套
recovery加入oem信息
把Scripts下的所有文件拷贝到升级优盘的Scripts下,解决第一次开机在Audit模式下无法操作的问题并带测试工具
多语言:英语(uk).德语.瑞典语.丹麦语.芬兰语.挪威语.克罗地亚语.法语
第三版:修改桌面文档
Gledam mape i ima između ostalog
https://onedrive.live.com/?authkey=%...6C746C3E216E3C
install.wim, kroz win10 na mom kompu sam otkrio da je unutra windows 10240 a 7zip sam vidio da ima druge drivere za grafiku, većina ostalih je ista.
Još jedan problem sam otklonio a mislio sam da je samo loš tablet, Realtek driveri iz 2019. koje je isto windows sam ažurirao bez pitanja su mi manifestirali da dosta sporo pronađe i spoji wifi mrežu, tj iz stand-bya mu treba 60sek da dobije internet vezu. Sada kada sam napravio roll-back na drivere iz 2015 koji su bili stock, za 2s je spojen na mrežu, još na samom zaslonu otključavanja.
Također, je li možda moguć uzrok problema da mi kod hard paljenja/reseta ne radi/nema slike (a u biti usb čita jer vidim da usb blinka kod paljenja) to što je windows kroz update povukao nove drivere iz 2018 za Intel HD graphics?
Jer su iz backupa mojih drivera kada sam kupio Intel HD graphics za ovaj tablet iz 2015.
Da li možda kod paljenja i kombinacije ovog tableta i loših novih intel hd drivera može doći do manifestacije koja mi se događa ili je uzrok neki drugi?