Ekipa trebao bih preporuku klime za stan, odnosno njenu poziciju. Koristila bi se samo za hlađenje, a efektivna površina hlađenja bi bila oko 50mm2. Hladio bih prostorije prema tlocrt: dnevni boravak, kuhinja, soba i radna soba. Trenutno cura i ja radimo od kuće, tako da smo cijeli dan u stanu, odnosno radnoj sobi i već sad popodne kad sunce udari na balkon postane dosta toplo.
Prema webu ispada da mi treba klima kapaciteta od 5kW (hlađanje), ali me malo pati pozicija unutrašnje jedinice. Prethodni vlasnik stana je predvidio montažu klime na poziciji 1, međutim ta pozicija mi se čini jako neefikasna u vidu hlađenja sobe i radne sobe.
Prije sam živio u drugom stanu u toj istoj zgradi s istim tlocrtom, a klima je bila 3.6kW i bila je postavljana na poziciji 2 na slici. Međutim preko ljeta u sobi gotovo da se nije ni osjetilo da klima radi. Trebalo bi joj jako dugo da uspije malo rashladiti i sobu. Sad me malo pati ima li smisla uopće uzimati klimu od 5kW ako neće uspjeti "dogurati" zrak do sobe?
Druga opcija bi bila postaviti dvije manje jedinice, jednu u boravak a drugu u sobu, pa onda radnu sobu koliko uhvati uhvati.
Malo mi je problem što cura ne voli hladno i jako često spava u boravku. Ako bi klima bila u boravku i ako bi radila po ljeti da mi ohladi sobu za spavanja, ona bi se vjerojatno "smrznula" u boravku.
Evo ako netko ima kakav savijet kako ovo najbolje izvesti, slobodno neka puca