View Single Post
Staro 15.04.2020., 01:08   #7463
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ako u Hrvatskoj imaš 200-300 apologeta, u svijetu ih imaš milijune. Oni će radije platit tog recikliranog Intela nego da imaju probleme ko Disco i nestabilnu AM4 platformu (nema veze što je to bio neispravan CPU, ali su bili problemi i to nestabilni). I tu leži svako opravdanje cijene - stabilniji je (tako kažu ovi koji su Ryzen vidjeli na internetu ili "kod frenda" ... kao i oni koji su imali curu na moru ili na maturalcu) i daje više FPSa u igrama (u scenarijima koje su isto vidjeli samo u labovima recenzenata). A i u nekim Adobe programima koji u 2020 koriste jednu jezgru su za 34 sekunde na 12 sati brži (što se isto ne koristi ali dobro dođe kao slamčica spasa).

I OK. Ipak je mentalna stabilnost najbitnija. Ja to poštujem jer i sam sam imao PTSP od 4GHz

Intel jako dobro zna da ima kupce za to. I kupovati će se, nema nikakve sumnje u to. Ako i zapne, lako se nekome gurne kuvertica da malo optimizira nešto više za Komet Lejk, fala bogu tu se ima prakse.

A i treba. Nije ni dobro da ih sad AMD pomete u tom segmentu. Mislim, je. Ali dugoročno nije za nas potrošače.

Samo je žalosno za vidjeti kako se ljudi ponašaju. Neki su se veselili i navijali za bankrot AMDa, a sad pokušavaju na sve moguće načine opravdati 4.reciklažu Skylakea i Intelovog puta dalje.

To je kao ono u školskom dvorištu kad baja ide tući klinca manjeg od sebe i 100 ljudi gleda. Baja ga mlati i svi stoje i gledaju. Odjednom klinac baju prasne, baja padne, klinac počne mlatiti a onda odjednom gledaoci krenu razdvajati malog od baje. A da je obrnuto, pustili bi baju da zatuče klinca.

Ista stvar i sada. AMD se pljuvao i navijalo se da crkne. A sad se odjednom lntel brani i opravdava na sve moguće načine od strane e-magazina, raznih youtubera i sličnih marginalaca, čak i izmišljanjima i lažima. Jadno.

Čisto da se ogradim od možebitnih butthurt odgovora tipa "AMD fanboj si" i to - jok bre. Sa Intela na AMD, pa sa AMDa na Intel, pa sa Intela na AMD. U datim trenucima prelazaka, svaka od 2 ponuđene su bile debelo bolji bang for a buck. Tko zna, onog dana kad/ako lntel izbaci nešto što će pomesti AMD kao što su nekad pomeli ga sa Conroeom i Sandy Bridgeom i da to bude prihvatljivo cjenovno kao što je tad bilo - to je to.

Poanta drvljenja bi bila: ne navijajte za korporacije. Boli njih k za vas. Navijajte za sebe

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 15.04.2020. u 01:16.
Brko je offline   Reply With Quote