Ja sam kao i većina isprva bio razočaran, ali nakon cca. drugog, trećeg levela već ide to na bolje.
A kad sam dobio shotgun sa kukom i onaj final research da zapali demona, ajoj. Letiš mapom ko spiderman. Još sam i slow motion uzeo uz to.
Plus
- Priča je dobra. Sve se nadovezuje na Doom 2016 i ima potencijala za nastavak. Makar na početku igre sve se čini kao da nema veze sa Doom 2016.
- One snimke doktorice Elene u 4 dijela, kako postaje vjernik Church of Doom.
- Raznolike mape
- Više različitih demona, weaknessi, flesh damage
- Brzina doom slayera i gameplaya, dash, flamethrower (armor), rechargeable chainsaw (ammo), glory killovi (health), vatrena kuka (armor). Ne znam kak bih sad bez tog igrao Doom 2016.
- Soundtrack - vidim da tu je većini lošiji, meni je i bolji.
- Dinamičnost levela u smisli izazova, npr. uveli su buff toteme i taman si naučio treba ih roknut inače gori dupe. I onda na jednoj mapi tražim Buff Totem dok me horda progoni, a nema ga nigdje. Već poludio. Kad ono ispadne da ih Archville (prvi put se pojavi) buffa sve, a nisu ni codex namjerno pokazali

- Codex je bio dobar, više orjentiran na priču. Međutim ipak u Doom 2016 mi je bio bolji zbog onih apsurdnih priča o žrtvovanjima, nastanku različitih demona, prvim izletima u pakao itd.
- Što se tiče gameplaya, koplje iznad Doom 2016 zbog svega već navedenog.
- Grafika i optimizacija, vrti se fino na 1440p i GTX1080/i7 6700k na oko 90FPS-a, ali stavio lock na 75.
- 38GB, čak manja i od Doom 2016 (~55GB mislim). My 4Mbps likes it!
Čistilište
- Prokleti Carcass koji spawna štitove i blokira te u najgorim trenucima
- Možda underwhelming final boss fight
Minus
- Previše platforminga
- Pickupi su ogromni i svijetle, nekako još više pridonosi arkadičnosti
- Nije uopće neki problem naći secrete, doslovno ti ih stave pred facu osim njih nekoliko.
- Grafika ili nešto u igri je onak nekak ko crtić/arkadično u odnosu na Doom 2016
- Ovo se nadovezuje na grafičku, atmosfera. Iovako je dobro ispalo, ali možda bi ispalo i bolje da su nastavili Doom 2016 štih koji je ipak bio ozbiljniji i realniji. Makar shvaćam da su se htjeli više na Doom1/2 orijentirat.
- Bethesda account i prijavljivanje svaki put u launcheru pa još jednom u igri, bez neta nemreš ni igru.
Čekao sam ovu igru 3-4 godine i sve u svemu sam zadovoljan i ne žalim što sam igru pre-orderao
Vidio sam na dan izlaska da su odmah našli propust u launcheru i da je na torrentima. Al nema veze, ove pare su im i za Doom 2016, samo neka još naprave ovakvih igara!