Citiraj:
Autor tux-scooby
|
Hoce. Ja imam j4105-itx (neki dan kupio) i radi odlicno s 4gb rama. Imam spojena 3 diska. Gore je ubuntu server 18.04 koji vrti airsonic server (aka privatni deezer na mobitelu i preko weba), mpd server (lokalni audio out s ploce koji je spojen na avr receiver) upravljan s mobitela, torrent klijent s web pristupom (deluge), samba share, nfs share, backblaze cloud backup, dlna server. To je ono od vecih i bitnijih stvari.
Prije sam to vrtio na amd am1b-itx ploci s athlonom 5150 i isto je sve odlicno radilo.
Citiraj:
Autor Nikky
Da, hoće,
samo pazi na koje portove ćeš spojiti hdd - ove jer na toj mobo imaš:
2 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors, support NCQ, AHCI and Hot Plug -> sa CPU
2 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and Hot Plug -> dodatni kontroler
ovisno koji os misliš dignit provjeri support za oboje.
|
Ako ces vrtiti neki linux oba kontrolera ti uredno rade. Preporuka je da na asmedijin kontroler spojis sistemski disk, a na intelov spojis data diskove jer preko intelovog imas vecu propusnost, u prijevodu vece brzine.
Sto se file sistema tice, ja ti vrtim ext4, bez ikakvog raida. Ono nesto bitnijih podataka si slozis sa rsyncom da se kopira s jednog na drugi disk i to je to. Ne gubis sav kapacitet jednog diska nepotrebno + sto u slucaju raspada ploce/kontrolera diskove uvijek mozes spojit na bilo koji drugi pc i bez problema mozes pristupit podacima.