Tema: Revolut
View Single Post
Staro 14.04.2020., 17:41   #846
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Inace vidim da puno ljudi pita za sigurnost novaca, problemi kod primanja love na racun zbog posla i sl. Vjerujem da je to vecinom zbog toga da izbjegnete neka placanja poreza ili izbjegavanje placanja bankarskih usluga.

Radim u industriji gdje se to radi radi oba razloga, najcesce se koristi Revolut i Transferwise. Transferwise je sto se tice UK gradjana nekako drugacije koncipiran, jer oni cim se prijave ne moraju verificirati primanja. Nego cim se prijavis sa svojom karticom, na bazi te kartice si ti kao verificiran. To je za ljude koji imaju prijavljenu karticu na Transferwise - jer mozes otvoriti TV racun i ne dodavati nikakvu karticu na taj racun vec primati uplate (u ovom slucaju ne znam kako opravdavas ulaz love). Ljudi koji imaju TV nemaju neke prevelike tuzbe ili prevelikih problema s njim.

Kod Revoluta je to druga prica - tu se moze vec naci par stotina clanaka/reddit postova kako su ljudi bili odsjeceni od svojih sredstava jer ih je Revolut blokirao zbog sumnjivih primanja i sumnje u pranje love. Najveci problem oko toga je bio sto kad si blokiran na Revolutu, ne mozes uci u aplikaciju i AUTOMATSKI NE MOZES PRIJAVITI PROBLEM. Znaci u slucaju blokiranih oni nisu imali broj telefona/banke koju mogu nazvati da rasciste problem, nego su najcesce preko TUDJEG accounta prijavljivali probleme da bi dosli do LJUDSKIH operatora gdje bi se onda te stvari nekako pocele rijesavati. I to bi znalo potrajati po par tjedana/mjeseci. Mozete zamisliti koliki su ti problemi ako primate STALNU placu na te racune, znaci taj vas prihod ako ne prebacite hitno na neke druge banke se jednostavno "gubi" na Revolutu. Gubi je u navodnicima, jer ipak se to sve vodi tako da nije da NESTANE negdje. Od svih tih slucajeva, sve se riješilo ALI to je potrajalo dosta dugo vremena i pokazalo na nedostatke supporta Revoluta u nekim situacijama.

Nakon ovog negativnog slucaja - pozitivni. Par ljudi koje znam drze i primaju placu na Revolut (UK gradjani) i onda prebacuju u funte lovu, te si uplacuju na racune u svojim domicilnim bankama. Ta lova je u redu 50-100k EUR, tako da nisu male cifre jer s malim ciframa bi im bilo jednostavnije da su placeni na UK racune direktno. Do sada nikakvo negativno iskustvo od njih 5-6 i to preko 18 mjeseci.

Nakon ovih pozitivnih - negativan slucaj decka koji ne prima lovu na Revolut ali je imao dosta love na njemu (mislim oko 10k funti) jer je konvertirao EUR u funte konstantno i taman kupovao kucu. On nije bio ni blokiran, ni da su mu izgubili lovu. Ono sto se njemu desilo je da su mu KLONIRALI SIM karticu, preuzeli Revolut racun, ispraznili kompletan racun i blokirali ga. Tu je nakon blagog infarkta krenuo u rijesavanje problema i to jos uvijek traje od prvog mjeseca 2020. Nekako je dosao do Revolut agenta(preko tudjeg accounta - frend) krenuo u rjesavanje povrata love i racuna. U medjuvremenu je odmah narucio TV karticu P.S. Javio mi da su mu vratili lovu prije mjesec dana i odblokirali racun prije dva tjedna.

Znaci kod Revoluta vrijedi kao i kod SVIH financijskih institucija - ne drzi sva svoja jaja u istom košu. Problem nas balkanaca sto nikad nemamo bas previse jaja da ih imamo drzati u vise koseva