cini mi se dobitak +1h na screen on timeu i manja potrosnja baterije u mirovanju iskljucivanjem MIUI OPTIMIZATION, nek jos netko istestira, mi 9t je kod mene
1. ukljuciti developer options u settings>about phone, pritiskati "MIUI version" do paljenja developer optionsa (javi na ekranu)
2. settings>additional settings>developer options, iskljuciti miui optimization (skroz dolje)
paznja, gube se svi app permissions iskljucivanjem miui optimizationa (pristup storageu, cameri, mikrofonu itd, primjerice "allow whatsapp to take pictures and record video?") i ikonice malo drugacije izgledaju
bonus, ako koristite fingerprint unlock, settings>passwords&security>fingerprint unlock, skroz dolje "show fingerprint icon when the screen is off, raise the device or tap the screen to make the fingerprint icon appear, this feature increases system power consumption" testirano na 10ak punjenja praznjenja i padu baterije preko noci, MANJA potrosnja baterije odnosno duze trajanje baterije sa tom opcijom UKLJUCENOM, nezz zasto