View Single Post
Staro 10.04.2020., 23:48   #1531
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Thorax Pregled postova
Bome da, malo je manje (kaže 5-7 bara za limene i 6-8 za alu), al svejedno nisam mislio da taj komadić lima drži tolki pritisak... budem ih pažljivije bacao u vatru

Nego, malo detaljnije istraživanje problematike kaže da je problem u tome kaj su kućni kompresori jadni, tj. kod sprejanja boje nije bitan pritisak nego volumen zraka koji se može isporučiti po minuti.

Kaže da moj pištolj treba do 4 bara uz 150-200 l/min protoka, a moj kompresor vjerojatno ne može isporučiti ni četvrtinu tog volumena.
racunaj malo drugacije ako se radi o 24l kompresoru koji ti radi na recimo 8mbara vjerujem da ces imati zraka za ispravan rad pistolja 30 sek, nakon toga bi morao stat i sacekati da ti kompresor nadopuni, ukoliko ti je potrebno 4bar-a.

Kad ti je kompresor nadrukan on moze isporuciti trazenu vrijednost koju trebas ali odredeno vrijeme. Mozda ces moc i za vrijeme spricanja pokriti s manjim pauzama tu razliku, ali ce se dogoditi da zbog duzeg rada bez pripremne grupe pocnes dobivati kondenzat i tu ce nastat problemi.

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote