Pozdrav ljudi, imam pitanje u vezi T-comovog routera Speedport W724V Type Ci 11 AC.
Naime, imam optiku 100/20 Mbps, ali sam sad dodatno još doplatio opciju od 500/250 Mbps za 25kn/mj. Na kablu dobivam uredno tu brzinu, ali preko WiFi-ja nikako.
iPhone X mi na 2 metra udaljenosti vuče max 200/250 (čudi me da je upload uvijek 250, a download varira od 100 do 200).
Microsoft Surface Pro 4 ne može povući više od 70 Mbps na istoj udaljenosti.
Ako se slučajno spojim na 5 GHz mrežu u nekoj drugoj sobi (nije više od 5-6 metara udaljenosti, jedan mali betonski zid između), signal se skoro pa izgubi, a brzine su užasne. Na toj udaljenosti se moram prebaciti na 2 GHz koji ne može povući više od 60-70 Mbps.
Moja pitanja:
1) Koje je realno ograničenje tog routera za brzine preko WiFija i što je realno očekivati na metar udaljenosti?
2) Jeli normalno da je domet 5 Ghz toliko slab da već u sobi do zna izgubiti signal?
3) Možete li preporučiti neki best buy router koji bi omogućio da vučem bar 400 Mbps preko WiFi-ja (naravno nešto manje u sobama do, ali ne da jedva hvata signal)?
Ukoliko ne mogu dobiti bolje od ovog routera, onda bih ili dokupio bolji ili ću otkazati tu opciju od 500 Mbps (jer ju dobijem samo na kompu žicom) i uzeti onda 250/100 Mbps.
Hvala!