Citiraj:
Autor slavonac90
lakše se poziconirat bežičnim gamepadom koji je puno kompkatniji.
...primjetio sam da je puno kvalitetnija slika na ovom mom budget gaming monitoru nego na TV-u od 4000 kn i bolji mi je ugođaj igrati se na monitoru [B]
|
Sa time se slažem.
Citiraj:
Autor slavonac90
Onako cca sada sam udaljen oko pola metra od monitora, možda koji cenat više tako da mi se ne čini to toliko dramatično.
|
Da mi je vidjet tog konzolaša koji ce gejmat sa đojstikom u ruci i gledat u monitor sa 50 cm iz stolice / fotelje.
Da ti je monitor minimalno 25 cm udaljen od bližeg ruba stola i da si udaljen također 25 cm od njega.
Recimo da su oci na istoj vertikalno razini kao i prsa, s kojima bi bio udaljen 25 cm od ruba stola.
Kao što kolega kaže:
Citiraj:
Autor Mladenxy
27" 4K je ok na 50 cm, ali to znači primaknut do ruba stola, gamepad ispod stola ili ispred ekrana. (hebo takav gaming na konzoli)
|
Ovako bi blizu trebao sjediti da ti je dio koljena pod stolom, ako ne i bliže ( stolac / fotelja također onda trebaju biti veoma blizu stola ako ne i ispod njega) :
Citiraj:
Autor slavonac90
(pogotovo kada dovučem fotelju do kompa i izvalim se u nju  ), pa reko da pripremim teren za 4k gaming kada izađe nova konzola.
|
Sam si rekao da se voliš ugodno smjestit , a to znaci i udaljit se od monitora i to je cisto normalno ali s time prelaziš daleko više od onih 50 cm o kojima pricamo.
Realnost je takva da ce vecina biti dosta udaljena od monitora / TV-a :
Citiraj:
Autor Mladenxy
Udaljenost od ekrana je ključna.
|
Tako je, nisam bez razloga pokazivao grafove i
linkao povezanost rezolucije, veličine ekrana i udaljenosti sa koje se gleda da bi se moglo uživat u 4K rezi.
Jedno je što monitor prikaže a druge je naša percipirana kvaliteta koja se smanjuje našim udaljavanjem.
A malo tko ce stvarno imat monitor / TV ispred sebe ovako na relativnoj blizini tj preporucenoj udaljenosti:
https://imgur.com/gallery/QDK8X#v2vjXGO