Citiraj:
Autor dakky
DP-300F
Skinuo gumu, ispod je neki prekidač, pomaknuo, sve radi kako spada. Hvala! 
|
Odlično, glavno da si ga našao. DP-300F kao što si i sam shvatio ima predpojačalo, dobar je to gramofon.
Citiraj:
Autor 1v@n
Nije nužno tako. Evo, imam novi gramofon, nema pretpojačalo.
Sony LX300
Koliko para, toliko muzike, ali nisam ni ciljao gramofon s pretpojačalom, jer mi je jednostavnije podesiti pojačalo nego gramofonsko pretpojačalo.
|
Ako aludiraš na cijenu/vrijednost samog gramofona (i činjenicu da nema pred-pojačalo, zato što je "jeftiniji"), nemaš pravo. Naime, u današnje vrijeme vrijednost ugrađenog pred-pojačala je gotovo pa nikakva. Čak i "USB" veze za digitalizaciju glazbe u MP3 ... u stvari, obje karakteristike su odlike jeftinijih gramofona na tržištu, tzv. "entry level" grupe. Da se razumijemo, ne mislim ništa loše ili podrugljivo, samo iznosim činjenice i ne bih želio da me se krivo protumači. Naravno, postoje iznimke tog pravila kao što su Audio Technica AT-LP7 i/ili LP-1240XP npr. ali u pravilu kako se penješ na ljestvici vrijednosti/cijene, tako dolaziš do gramofona koji nemaju pred-pojačalo i/ili USB vezu, i spajaju se klasičnim putem - direktno u phono ulaz na pojačalu ili receiver-u.
U stvari, baš sam relativno nedavno (krajem 2019) kupovao nov gramofon, i jedan od uvjeta koje sam imao je to da nema USB ili pred-pojačalo. Dugo sam gledao ponude različitih proizvođača, i na kraju se odlučio na Audio Technica AT-LP140XP, gramofon kojeg je AT oglasila i prodavala kao "DJ" a ne HiFi model. Naravno da je to čista glupost, gramofon je gramofon a i ciljao sam uostalom na "SL-1200" look kakav ima LP120/140 serija. Međutim niti LP120 USB niti LP120X nisu imali opciju bez pred-pojačala i USBa, pa je odlula pala na 140XP koji nema ništa od navedenog