View Single Post
Staro 06.04.2020., 14:19   #4757
GLUPAN
Premium

Datum registracije: Sep 2004
Pozz!

Prvo i osnovno:

Ispričavam se što ću malo ''gnjaviti'', ipak slažem konfu za nekoliko godina...

Trenutno se još koristi: i5 2500k SB, 8gb dd3 i 1060 6gb.

Namjena je više-manje klasika..net,fimovi,mjuza i gejmanje tipa FM, GTA V, ARPG-ovi (Path of Exile i sl.), možda poželim odigrati novi Need For Speed na nekim solidnim detaljima, FPSove ne igram ili neke specijalno hardverski zahtjevne RPG/igre drugih žanrova itd..

PRORAČUN: od 6.500 pa do 8.000 (max 200-300gore)kn.

E sad..ovako sam si ja to zamislio (za početak):

Od stare konfe zadržao bih sve što mogu, dakle: kućište, HDDove za pohranu (1 od 2TB i 1 od 1TB), dvd rw i komplet periferiju (24' Dell U2412M monitor, neka jadna logitech tipkovnica i G502 štakor) + trenutnu grafičku nVidiu 1060 6gb.

1. CPU - nešto što je sada kao što je nekad bio i5 2500k..all arounder, malčice future proof, ako je moguće,naravno.

2. MBO - nešto što se pokazalo da je dobra kombinacija uz CPU..

3. COOLER - dobar, efektivan, možda jednostavan za ugradnju?

4. RAM - 16GB mi se čini kao dosta za neko vrijeme ispred nas...

5. SSD - trenutno koristim Samsung EVO 850 od 250gb, ali proučavajući forum i teme..shvatio sam da bih trebao preći na m.2 za bolje preformanse, kapacitet bih onda povećao na 500gb, više od toga je preskupo :|

6. GPU - da bude u balansu sa ostatkom konfiguracije i da stane u proračun...bitno da je napredak u odnosu na moju trenutnu (1060 6gb) i to dosta..pogotovo ako bude preko 2.500-3.000 kn,heh..

7. PSU - ne znam jer ovisi o svemu drugome..bitno da je kvalitetno i snažno da može napajati ono što složimo, marka,model i buka mi nisu presudni..s time da je uvijek bolje sa više nego manje godina garancije itd..

8. CASE - iskoristio bih ako mogu staro: https://www.coolermaster.com/catalog...-690-ii-ver-2/

9. VENT's - trenutno ih imam 3, jedan mi je otišao..pa je možda najbolje da ih zamjenim sve.

Trgovine gdje ću uzeti stvari = nebitno, iako je uvijek bolje ako je samo jedna ili dvije (manji troškovi dostave).

Slažem sam.