View Single Post
Staro 06.04.2020., 13:23   #219
GLUPAN
Premium

Datum registracije: Sep 2004
Pozdrav,

Imam Dell-ov G3 3779 laptop, kupljen prije cca. godinu i pol dana ali samo s 8gb rama i SSDom od 128gb + HDD od 750gb (čini mi se), verzija od 16gb rama mi je tada bila zaista preskupa,heh..

U zadnje vrijeme laptop koristim češće, pogotovo na poslu pa bih ga nadogradio na 16GB RAMa i kad sam ga već otvorio..promjenio bih i SSD.

1. RAM - Mr. Google kaže da unutra ide maksimalno 32GB, DDR4 na 2666mhz, SO-DIMM, dakle meni je dosta 16GB (proizvođač nebitan..,
2 x 8GB ili 1 x 16GB (svejedno), bitno da ne pogriješim u odabiru pa da kupim neku koja ne ide fizički u utor, ako tu može mala pomoć u vidu nekakvog linka na stranicu gdje bih je mogao kupiti..)

2. SSD - dosta će biti i neki od 250gb. S obzirom da u stolnom računalu koristim Samsung EVO 850, mislio sam uzeti pandan u m.2 obliku, dakle model EVO 970 (gledajući forum od DELL-a, vidjeh da ga je jedan čovjek uspješno ugradio..doduše..imao je nekih problema s prepoznavanjem istog..ali je to kroz BIOS riješio.)

Da se razumijemo, spreman sam i na alternativna (jeftinija) rješenja..bitno da nisu skuplja

Laptop je još pod garancijom cca 18 mjeseci.

(Čini mi se da će zamjena biti moguća bez gubitka garancije s obzirom da na m.2 utoru i šarafu nemam naljepnicu.. naravno ako garanciju već nisam izgubio i samim otvaranjem laptopa..malo su mi dvije vide ispod ekrana kao ''preskakale'' jer su u biti fiksirane za poklopac i samo idu u utore na bazi laptopa, šarafčiće nisam niti malo oštetio )

Link na sliku otvorenog laptopa:

https://imgur.com/WNX9ncO