View Single Post
Staro 05.04.2020., 20:26   #255
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Što ti znači sa podrškom za NAS od Synology?

Ako si mislio na Synology router, imaš i njih, ne znam kakvi su.

Na AX sam mislio zbog budućnosti, kada već kupuješ da kupiš nešto što će trajati.
Nešto tipa AX58U ili AX56U.
Ni jedan nema podršku za Merlin, osim svehvaljenog 68U.
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Kao veliki Asus Router pobornik/advokat, ako ces ici na tu opciju, obavezno stavi Asus Merlin firmware.

Proslo mi je preko ruku valjda 50ak tih uredjaj za produkciju, i svi rade ono sto trebaju.

https:///imgur.com/a/DHbY4Oy

2x 86U pokrivaju ~250 kvadrata ureda u meshu i drze na sebi 20 aktivnih WiFi klijenata i nemampojmakolko toga na LAN-u, s time da je jedan od njih okacen na stalni Aktonov link, te hendla sve od FW-a QOS-a, DHCP-a, OpenVPN-a. 87U je sa stalnim OpenVPN klijentom povezan s uredom i drzi na sebi 4-5 racunala u 5GHz WiFiju. Da ne pricam kakvu hrpu custom pizdarija sam digao gore (SKynet, Diversion...).

Routeri jesu skupi, ali za to sto njihov softver pruza, vjeruj mi, osim ako nemas nekih uber extra razloga, nisi dovoljno bogat da ucis Mikrotik.

Ono sto meni nije jasno zasto se reklamiraju kao "gaming routeri", jer su daleko od neozbiljne opreme (ponavljam, obavezno Merlin!).

BTW, sto se tice OpenVPN-a, kako je i receno, meni recimo 68U nije davao vise od 10ak Mbps, dok 86U guta cijeli Aktonov link (30/30) bez greske.
Tnx.
Nego, jel imaš možda iskustva s još nekim asus ruterima?

Ma baš gledam, podršku Merlin firm.za neke rutere.

RT-AC66U_B1 (same firmware as the RT-AC68U)
RT-AC68U (including revisions C1 and E1)
RT-AC68P (same firmware as RT-AC68U)
RT-AC68UF (same firmware as RT-AC68U)
RT-AC87
RT-AC3200
RT-AC88U
RT-AC3100
RT-AC5300
RT-AC1900 (same firmware as RT-AC68U)
RT-AC1900P (same firmware as RT-AC68U)
RT-AC86U (starting with version 382.1)
RT-AC2900 (same firmware as RT-AC86U)
RT-AX88U

A ovaj AC87 je, najjeftniji (ED)1700kn, inače cijena, 2tkn..

Dok je 68U oko 1100kn, samo je opet pitanje kolko će još imat podršku za custom firmware, pošto je već to stariji ruter na tržištu..

Dok sam nabavio 66U neko kratko vrijeme sam imao Merlin, poslije su navedeni ruter maknuli s liste
zvonac je offline   Reply With Quote