Tema: "5G" ?
View Single Post
Staro 05.04.2020., 15:34   #44
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
Evo sad i meni ide taj video kak treba na najacoj rezoluciji 1440P. Ah neznam vise ni sad sam do koga je. Nevjerujem da je problem u magicNetu jer ovaj test sto sam gore napravio je napravljen dok su mi kompovi radili i tve pa predpostavljam da je prilicno dobra veza jos ispala.

Mozda je bilo kratkotrajno problem ili do ISPa ili Youtube, a mozda i do mene, tko bi ga sad znao.

Ali svejedno ovo moje osobno neiskustvo, cim te velike kompanije pisu da smanjuju defaultni stream govori da dolazi do opterecenja, sto vjerujem sa 5G nebi bio problem, ako stvarno mogu imat 20GBps? Ajd ako netko zande koliko recimo sad ove ogromne kompanije imaju maksimalnu brzinu? Tipa Youtubeovi serveri, sto oni koriste i dali bi oni imali koristi od 5G, ja sam nekako uvjeren da je ta tehnologija vise za njih nego za nas.
Opet ti o 5G i 20 Gbps i sto sve ne. Ti imas 500 Mbps, to je vise nego dovoljno za bilo sto mozes zamisliti trenutno da ti treba na netu. S 500 Mbps vec mozes skuziti da su neki serveri hostani na HDD-ovima i nemaju dovoljnu brzinu diskova da ti uopce isporuce 500 Mbps. Neces imati koristi od 10000000 Gbps u slucajevima kao sad, kad hrpa korisnika koristi net u isto vrijeme.

Npr: ti imas 500 Mbps i jos 1000 korisnika ima 500 Mbps, svi u isto vrijeme hocete nesto skinuti s 500 Mbps i trebalo bi vam 500000 Mbps (500 Gbps) a tvoj ISP ima samo 100 Gbps backbone. Nece ti pomoci ni 5G ni 6G ni 14G mreza, kad vam treba 500 Gbps ukupno a imate samo 100 Gbps na raspolaganju.

EDIT: 5G je samo za krajne korisnike, YouTube, Google, Facebook i ostali nemaju apsolutno nikakve koristi od 5G.