Da nastavim;
aplikacije se često ruše, ne znam razlog
Tablet sam ugasio i upalio (da probam možda mi se neće više rušiti app-ovi), te se sada kod paljenja "Pokretanje Androida Optimizacija aplikacije 1 od 1" i tako stoji 10-30minuta i usput draina 10% baterije prije nego što se stvarno upali.

Deinstalirao sam skinute aplikacije, jednu po jednu da nađem uzrok koja je, kada sam deinstalirao sve, ostale su mi samo stock. I dalje "Optimizacija aplikacije 1 od 1".
Guglao sam, to se uz ovaj Noa/Mytab P101 događa i korisnicima marke "Meanit".
Po stranim forumima, uzroka može biti mnogo ali uvijek je kriv proizvođač i njegov rom, uzroci od SD-kartice koja ne bi smjela biti dok se pali, da ne smije biti na punjaču da se pali itd ovdje nisu bili, kriv je odex cache i kriva lokacija linkane stock aplikacije, tj da proizvođač ispravi neki bug u svom rom-u. To se događa na no-brend kinezima najčešće mediateku MTK67xx, Android 6.0, a P101 u biti ima MT6735 i Android 6.0.
Problem se rješava ako tablet vratim na tvorničke postavke, no čim se spoji na internet i preuzme ažuriranje "Google Play usluge" koje ne možeš izbjeći događa se da ti se mobitel pali 10-ak minuta uz "optimizaciju" ili uopće ne pali. Isti problem dolazi i ažuriranjem Google Fotografije ili instalacijom aplikacije koje ne vole Mediatek MT67xx.
Servis prema iskustvima Meanit korisnika samo vrati na stock postavke, bez stvarnog rješenja problema, vjerujem da i ovi isto rade.
EDIT: Od 0% do 100% sam punio s w-metrom da vidim stvarni kapacitet baterije, Noa navodi da ima 5300mAh, puni se s oko 1.12A oko 3h i kapacitet je 3171mAh.
Još jednom ću ponoviti test za bolju preciznost.
Samo da napomenem, kada sam kupio "refurbished" P101 od megastore-a, bilo ih je 16, sve su prodali u međuvremenu. Znači da je još 15 ljudi kupilo isto ovo što i ja imam.
Nedavno sam gledao da su ljudi na ebayu kupovali "10 Cores, 6GB RAM, 64GB ROM, 8.1 Android, 4K screen" za 49.99$
https://www.youtube.com/watch?v=b7BRlhpRi_4 koji jako liči na ovo.