View Single Post
Staro 04.04.2020., 22:43   #8318
zalman1
Banned

zalman1's Avatar

Datum registracije: Mar 2017
Citiraj:
Autor Nixis Pregled postova
Inače, trgovina nema nikakvu obvezu otkloniti kvar nakon isteka jamstvenog roka, ne baljezgaj.
Ne širi dezinformacije po forumu i nauči se čitati zakone.
U google ukucaj materijalni nedostatak ili zakonsko jamstvo (kako se naziva u EU) pa čitaj, valjda si toliko sposoban.

Citiraj:
Ovaj lik je na silu dobio drugi printer jer se dućanu nije dalo natezati sa materijalnim nedostatkom za printer koji je vjerojatno bio 200-300kn iliti inkjet šrot od HP-a. Tako dućani rade, riješavaju se daveža.
Ma da, ti eto znaš zašto je on dobio drugi printer.
I zanimljivo kako sad kažeš da trgovci tako rade i riješavaju se daveža, a tvoj imaginarni frend čak podiže tužbu i nepotrebno se zamara s nekim likom.
Ukopao si se u svojim bajkama.

Citiraj:
Ako nemaš iskustva u trgovini i prodaji ne javlja se, ja hvala bogu ili na nesreću imam višegodišnje iskustvo u maloprodaji, webshopu i nabavi.
Još bolje, imam pravno iskustvo, a u prodaji radi i moja komšinica iz konzuma, to ne znači da zna zakone.

Citiraj:
Da se on pozvao na materijalni i da je to išlo na dokazivanje materijalnog onda bi vjerojatno napisao na forumu da je vještak ustvrđivao nedostatak i da je on to morao platiti jer je prošlo 6mj od kupnje... pošto to nije napisao stojim kod tvrdnje da je trgovina dala novi printer da ga se riješi.
Opet lupaš o nečemu što ne razumiješ.
Vještak će se uključiti samo ako trgovac osporava taj kvar, odnosno, ako trgovac krivi kupca da je on kriv za kvar.
Ni jedan trgovac neće dovesti slučaj do vještaka i komplicirati postupak jer ako se pokaže da kupac nije kriv za kvar, trgovac plaća cijeli slučaj.
Ukratko, za trgovca je najbezbolnije da uvaži reklamaciju i popravi proizvod ili da kupcu novi proizvod.
Tako zakon funkcionira, a to je moje područje, ne tvoje.

Nemoj biti tvrdoglav nego uvaži ono što ti se piše, za tvoje dobro.
Radiš u prodaji pa je svakako pametno da poznaješ zakone, a ne da teraš svoj inat.
zalman1 je offline   Reply With Quote