Citiraj:
Autor Psycho
A Premier Pro? meni zavrti sve jezgre do vrha kad renderiram. zasto ne mislis da nece AE unutar godine tako?
i nije da je bilo ovakve arhitekture do sada, Intel je bio powerhouse za platforme i nije bilo potrebne toliko gurati multithreading vec je sve bilo vezano uz raw snagu. Tako da aplikacije su radile na temelju onoga sta su ocekivale od Intela, ne AMDa.
Ali vidjet cemo u buducnosti ionako, daleko da je 9900k los izbor.
|
1. Kolko vidim u njegovom postu ne spominje premiere nego AE tako da u ovom slucaju za premiere nebitno
2. Kako mislis nije bilo takve ahitketure ? Mislis sa puno jezgri ili sta ?
Ja imam Dual Xoene zadnjih 10 godina krenuvsi od 16 threadova na 32 i sadanjsi (iz 2016te) sa 80 threadova tako da takvih multithreading mashina je bilo odavno.
Druga je stvar kome su one bile dostupne za kupiti ali je... se Adobeu sto mi nemamo para da to kupujemo, nerade oni ni software za nas a tamo gdje se koristilo nije nikad bilo problema sa kupovanjem jakih mashina.
Kod nas je ionako Adobe CC skuplji nego vani i jos ne nude Adobe CC za freelancere nego samo "For Teams" koji me onda kosta jos 200 EUR vise nego bi trebalo a "tim" sam ja sam

.
Ovaj sadasnji dualxeon setup sam kupio jer Adobe je tada (2016te) obecavao da ce "uskoro" biti novi multithreading u AE.
Znaci do 2014te je bilo opcije multithreading ali si za svaki thread trebao odrediti 0.5, 1, 2 ili vise GB rama pa je AE to radio nakaradno preko 10, 20, 30 ili kolko threadova odredis je startao proces u task manageru i svaki je zasebno rendao.
To za kratke scene je trajalo duze (ta priprema) nego da pustuis sve na jednu jezgru ali na duzim scenama je ipak pomaglao, pogotovo meni koji sam tada vrtio 32 threada i 64GB RAMa.
I sami su uvidjeli da je taj sistme los (ono kad u task manager procesima vidis 32 puta aefx.exe) pa su ga 2014 ubili poptuno sa naznakom da ce biti novi system uskoro, evo 6ta godina od tog "uskoro" i jos nista

.
3. Odi na Adobe forum pa vidi kolko pitanja u vezi toga ima u zadnjih 5 godina - pravog odgovora nikad, Adobe samo suti i fino dere svake godine za rentanje njihovog softwarea a featurese koje useri zele to lagano ignorira i boli ih briga (nadam se da ce i njih ova corona strefit pa da malo preispitaju politiku cijena i rent only

). Sto god ubace i stignu za godinu dana to je TO. To su featuresi, bilo ih 2, 5 ili 10 jednako te kosta a ono odlucuju kad je dosta, ma milina od systema, narocito za korisnike

.
To cekanje, ...samo sto nije, ..sad ce... me dosada kosta 6*8000 = 48000 kn rentanja a ja i dalje 10 minuta videa renderiram 90 minuta i gledma kako mi task manager prikazuje whooping 2% CPU usage jer sam "nasjeo" i kupio puno jezgri ocekivajuci njihov multithreading

.
Srecom nekoristim to samo za AE pa hajde nemogu se pozalit na komp, radi dobro u 95% ostalih softwarea koji su culi za Multithreading za razilku od Adobe AE

.