Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.03.2020., 08:04   #48830
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Keano16 Pregled postova
Tehnicka neispravnost iz 2 razloga:

- stvarna kad te zaustave i primjete problem (npr. preseravanje s onim plavim svjetlima itd)
- datumska (kad prodje mjesec u kojem je obavljen TP)

i to je to.

Istekom prometne dozvole AUTOMOBIL JE I DALJE TEHNICKI ISPRAVAN, sve do kraja tekuceg mjeseca. Kaznu mozes dobiti za ISTEK DOKUMENTA PROMETNE DOZVOLE, i to je sve (to znaju progledati kroz prste).

Vjeruj mi, vodio sam velik vozni park i znam sto pricam.
Pa eto, koliko god vozni park vodio, nije veći od onog kojeg ja "vodim"

Da ponovimo, ako te zaustavi dan nakon isteka, odmah na licu mjesta dobivaš kaznu za istek prometne.

Ako si zaustavljen manje od 15 dana od datuma isteka prometne, dobivaš kao vozač SAMO 700kn

Ako je prošlo 16. Ili više dana, vozač dobiva 2000kn, a vlasniku ide 700kn jer ga nije odjavio nakon 15 dana i odmah se skidaju tablice.

Za policu dobivaš kaznu 31. Dan od njezinog isteka ako ju nisi obnovio, jer je 30 dana poček.

Kao što rekoh, dan nakon isteka prometne, tehnički si neispravan, i policajac te može odvesti na vanredni tehnički.
Neide automatski kazna za to, na licu mjesta, nego nakon vanrednog.

I za to dobiješ kaznu, ako si se utvrdi, manja, veća ili opasna neispravnost. Više većih ide pod opasnu. Za to se skidaju tablice.

Da bi dobio nakon tehničkog ovjerenu prometnu, moraš biti tehnički ispravan. Znači produženje prometne=tehnička ispravnost. Jedno je vezano uz drugo.

Osim toga, možeš biti tehnički neispravan, i za vrijeme važenja prometne, ako se to opet utvrdi na vanrednom tehničkom.
lowrider je offline   Reply With Quote