Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.03.2020., 23:49   #48819
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Datum registracije: Sep 2019
Nije istekla mi je u tom mjesecu i streslo me u istom. Ima negdje pisani zakon o tome dostupan za javnost?

Nebi se pouzdano u stp. A bogami ni u forumske glasine nakon što sam u pauzi između potresa zavrtio guglo.

Citiraj:
Primjerice, 03.06. vam ističe registracija na automobilu. Koji je rok za tehnički pregled te ima li veze ako uplatite osiguranje prije tehničkog?

Već 04.06. ste u prekršaju što se tiče isteka registracije i možete dobiti kaznu. Ako auto uz to nije i osiguran, kazna je puno veća. Tehnički pregled i osiguranje vrijedit će vam kroz cijeli 6 mjesec, ali ne vrijedi i registracija jer se ona veže na prometnu dozvolu. Obavezno automobilsko osiguranje možete ugovoriti i mjesec dana ranije, jer vam ono počinje vrijediti tek kad staro istekne.
Evo ga, nisam bio ni ostao lud. I rege vam po skidaju

Citiraj:
Na primjer, istekne vam registracija i nikako da stignete na tehnički, ali napokon tjedan dana nakon isteka krenete prema stanici za tehnički pregled. Na putu vas zaustavlja policija koja prema prometnoj utvrdi da nemate registrirano vozilo. Nikakvo kumljenje, moljenje i plakanje neće pomoći da vam ne ispišu kaznu od 2.000 kuna za neregistrirano vozilo i kaznu za 5.000 do 20.000 kuna za upravljanje neosiguranim vozilom.
Iz jadranskog osiguranja:

Citiraj:
Budite pažljivi oko toga kada Vam ističe registracija vozila jer Vam policija neće tolerirati ni dan zakašnjenja nakon isteka ukoliko Vas ulovi u prometu.

Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 24.03.2020. u 00:00.
SympForTheDevil je offline   Reply With Quote