Tema: TV Antena
View Single Post
Staro 22.03.2020., 16:15   #240
prodo
Registered User

Datum registracije: Jul 2010
Nisam se puno pomakao od zadnjeg puta, riješio sam nosače ali zbog ovog cirkusa sa koronom ko zna kad će doć. U njega će ić 48mm cijev na koju ću montirat anten(e)u tako da će sve bit mobilno i lako dostupno, a nalazit će se na istoj lokaciji di je bio stari. Također sam spojio ona dva kabela u točki B i testirao to multimetrom te izgleda ok. Za radit dalje mi fali nešto f konektora i spojnica, poklopaca za kutije u zidu i sl. I da električar riješi jednu utičnicu u potkrovlju blizu antena. To riješim kad opet počnu radit trgovine i malo padne ovaj cirkus. Dotad sam još htio pitat savjet za antene. Ovo sam poskidao/imao u kući

Antena1
Iskra
120cm

Antena2
Nepoznata
100cm

Antena3
Iskra
75cm

Dosad su dvije televizije radile na ovoj anteni2, antena1 je stajala na stupu ali u praksi nijedna tv nije bila na njoj. Ova mala je bila u podrumu i nju sam koristio za one ranije testove gore.

Par pitanja.
1. S obzirom na sve, šta da vratim gore na stup? Valjda ove dvije najveće i da se pritom orijentiram na ovu najveću iskrinu?
2. Može li se nečim jednostavno tretirati malo ovaj nos antene da se očiste ovi spojevi od prljavštine i svega?
3. Zašto ova antena2 ima ovaj konektor na kraju za razliku od drugih kojima tu direkt izlazi kabel te može li se npr. promijenit kabel u njoj i koliko je to zajebano? Isto sam skužio da ima i drugačiji način spajanja kabela na nos. Bitno ili ne?

I odma da vas pitam za ono što će mi trebat novog koaksa po kući. Kako tu znati šta valja u lokalnoj trgovini ili najbolje da naručim online npr. na ovoj kerman? Ista stvar me za crni koaks za vani zanima.
prodo je offline   Reply With Quote